ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

 

Ανταποκρινόμενη στο αίτημα συνεργασίας του επιχειρηματικού κόσμου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα συμμετέχει για πρώτη φορά φέτος με δικό της περίπτερο στη διεθνή Έκθεση τροφίμων και ποτών ANUGA 2017, που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου.

Για το θέμα αυτό, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος είχε συνάντηση με τους επιχειρηματίες της Περιφέρειας που επιλέχθηκαν να φιλοξενηθούν στο περίπτερο της ΠΑΜΘ ως εκθέτες, παρουσία του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Νίκου Ευφραιμίδη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η Έκθεση ANUGA θεωρείται ως η σημαντικότερη διεθνής Έκθεση στον τομέα των τροφίμων και ποτών παγκοσμίως. Πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και συγκεντρώνει εμπόρους λιανικής και χονδρικής, παραγωγούς, εισαγωγείς και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων από όλο τον κόσμο.

Η επιλογή των εκθετών έγινε κατόπιν σχετικής πρόσκλησης προς όλες τις επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας ΑΜΘ και στη βάση κριτηρίων και ελέγχου ότι οι υποψήφιοι πληρούν τις προϋποθέσεις πιστοποίησης, ότι μεταποιούν και τυποποιούν τοπικά προϊόντα του πρωτογενούς τομέα. Ταυτόχρονα, υπήρξε μέριμνα ώστε να εκπροσωπούνται όλες οι Περιφερειακές Ενότητες, ενώ προτεραιότητα δόθηκε σε συνεταιρισμούς, σε συλλόγους και σε ομάδες παραγωγών.

Οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ που συμμετείχαν στην Έκθεση ANUGA 2017 είναι:

  1. ΣΑΡΗΜΠΟΓΙΑΣ Α.Ε. (αλλαντικά)
  2. Ι. ΔΟΥΚΙΔΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ Ο.Ε. (τυροκομικά)
  3. ΑΦΟΙ ΤΣΑΡΟΥΧΑ Α.Ε. (μεταποιημένα λαχανικά)
  4. ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ – ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΗΣ ΑΒΕΕ (πίτες, κουραμπιέδες)
  5. ΤΣΕΡΚΙΝΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ – Avantas (παραδοσιακά ζυμαρικά)
  6. ΠΑΠΑΔΟΠΟΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ Ο.Ε. (ταχίνι, χαλβάς, λουκούμι)
  7. ΧΑΤΖΗ ΦΩΤΕΙΝΗ – Ιδιότροπα. Ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα. (αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά)
  8. ΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ (νωπά φρούτα)
  9. ΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (νωπά φρούτα)

 

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.