Η συγγραφέας Ζαχαρούλα Τζίνη, Εκπαιδευτικός, παρουσιάζει το βιβλίο της «Θέλω… θέλεις… έγινε!» με θέμα τον εθελοντισμό, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας και τις Εκδόσεις «Διάπλους», στην Αίθουσα εκδηλώσεων της βιβλιοθήκης (επί της οδού Θεοτοκοπούλου) την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00 το μεσημέρι.

Ο Γιάννης Θεοδώρου, Νηπιαγωγός και Θεατρικός εμψυχωτής θα πραγματοποιήσει Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά.

«Μόνος κανείς δεν κατάφερε ποτέ πολλά. Κάθε άνθρωπος δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά την αξία της συλλογικότητας. Ιδιαίτερα τα παιδιά που θα πρέπει να διδαχθούν από μικρή ηλικία το ανεκτίμητο της ανιδιοτελούς προσφοράς και της ενεργούς συμμετοχής στοχεύοντας σε μια πιο δίκαιη και βελτιωμένη κοινωνία. Το βιβλίο “Θέλω… θέλεις… έγινε!” μας δείχνει τον τρόπο που μπορεί ο καθένας μας, άλλος πολύ κι άλλος λίγο, να προσφέρει κάτι μικρό αλλά και κάτι μεγάλο σε αυτό που ονομάζουμε κοινωνία και όλοι ανήκουμε σε αυτή».

 

Βιογραφικό συγγραφέα

 

Η Τζίνη Ζαχαρούλα γεννήθηκε και ζει στις Σέρρες. Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία-Επιστήμες της Αγωγής του Δ.Π.Θ. και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην «Κοινωνικο-πολιτισμική εκπαίδευση και κατάρτιση εμψυχωτών». Από το 2007 υπηρετεί τη δημόσια εκπαίδευση και τα βιβλία αποτελούν γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα σε εκείνη και τα παιδιά.

Για τη δουλειά της έχει λάβει πολλές και σημαντικές διακρίσεις:

-Βραβείο από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (2021)

-Βραβείο Education Leaders Awards( 2020, 2021)

-Διακρίσεις σε πανελλήνιους διαγωνισμούς (2018, 2019, 2020, 2021) κ.ά.

Το σημαντικότερο, ωστόσο, βραβείο για εκείνη είναι η αγάπη που δέχεται καθημερινά από τα παιδιά.