Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 , εορτή της Σύναξις των Αγίων και Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Δράμας στις 19:00 θα γίνει η παρουσίαση βιβλίου της βιογραφίας του Μακαριστού Γέροντος Ιωακείμ Ιερομόναχου, Δικαίου της Ιεράς Παντοκρατορινής Κοινοβιακής Σκήτης Προφήτου Ηλιού, Αγίου Όρους

Η εκδήλωση τελείται υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος, Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας, και τη συνδρομή του Δήμου Δράμας.

ΟΜΙΛΊΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΊΟΥ

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Ο Γέροντας Ιωακείμ – Ο Μακαριστός Δικαίος της Ιεράς Σκήτης του Προφήτου Ηλιού – ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ» οι κάτωθι:

Α’ Ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος

Β’ Ο Δικηγόρος Δημήτριος Τόλιος – εκ μέρους της Εστίας Θεολόγων Χάλκης.

Γ’ Ο Στρατηγός Ηλίας Λεοντάρης, Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελειου Εθνικής Φρουράς Κύπρου.

Δ’ Ο Ιερομόναχος Θεόφιλος Αντιπρόσωπος της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους.

Ε’Ο Ιερομόναχος Φιλήμων, Δικαιος της Ιεράς Κοινοβιακής Σκήτης Προφήτου Ηλιού Αγίου Όρους.

Συντονιστής της παρουσίασης του βιβλίου θα είναι ο Δημοσιογράφος και Πνευματικό τέκνο του Μακαριστού Γέροντος Ιωακείμ, Χαράλαμπος (Μπάμπης) Παναγιωτίδης.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Επίσης το διήμερο 9 – 11 Σεπτεμβρίου θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας στον περιβάλλοντα χώρο με έργα από τον Αγιον Όρος και την ζωή του Μακαριστού Γέροντος Ιωακείμ, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Λουκά Λίλιου.

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΦΙΛΗΜΩΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ ΑΓΡΟ ΔΡΑΜΑΣ

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 07:00, ο Δικαίος της Ιεράς Σκήτης Προφήτου Ηλιού, Γέροντας Φιλήμων – στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Καλού Αγρού Δράμας – θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει την Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από Ιερομονάχους του Αγίου Όρους και τον εφημέριο Πατέρα Γεώργιο, πνευματικό τέκνο του Μακαριστού Γέροντος Ιωακείμ.

Παρακαλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί όπως τιμήσουν με την παρουσία τους, την πρώτη Θεία Λειτουργία του Δικαίου Γέροντος Φιλήμονος στη Δράμα.