Οι εκδόσεις Σταμούλη και το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» στα πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή διοργανώνουν παρουσίαση του έργου του Στέφανου Τανιμανίδη «ΠΟΝΤΟΣ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» για την Ιστορία, τα Ήθη, τα Έθιμα και τον Πολιτισμό του Ποντιακού Ελληνισμού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, στις 18.45, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου 1, Θεσσαλονίκη).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Κώστας Γκιουλέκας, Βουλευτής, πρ. Υπουργός, Θωμάς Σαββίδης, Καθηγητής ΑΠΘ, Γιάννης Αμανατίδης, Βουλευτής, πρ. Υπουργός, Στάθης Ταξίδης, Διευθυντής Α’βαθμιας Εκπαίδευσης. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Στέφανος Διαμαντόπουλος. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση με τη συμμετοχή των:

Τραγούδι: Κώστας Καραπαναγιωτίδης, πρ. Νομάρχης Ημαθίας

Λύρα: Φίλιππος Κεσαπίδης, επικεφαλής συγκροτήματος «Αγρατία»

Νταούλι: Γιώργος Μιχαηλίδης

Χορευτικό συγκρότημα: «Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων»

Απαγγελία: Πόλυς Καρακασίδης

 

«ΠΟΝΤΟΣ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» του Στέφανου Π. Τανιμανίδη

Πρόκειται για ένα μνημειώδες έργο 600 σελίδων για την Ιστορία, τα Έθιμα και τον Πολιτισμό του Ποντιακού Ελληνισμού.

Το βιβλίο περιέχει αναλυτικές αναφορές στην ιστορία του Πόντου ανά τους αιώνες μέσα από γεγονότα και πρόσωπα, στην μυθολογία και την γεωγραφία της περιοχής.

Μερικά ακόμα από τα πραγματικά πλούσια περιεχόμενα είναι η ποντιακή κοινωνική ιστορία, η γλώσσα, η διάλεκτος, η λογοτεχνία, η ποίηση, η μουσική, τα μουσικά όργανα.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Σταμούλη