Ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Προγραμματισμού – Αναπληρωτής Δημάρχου Μιχάλης Τάσσου έχουν την τιμή να προσκαλέσουν τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στην κοινή συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 19:00 για την επίσημη παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας, καταγραφής και παρακολούθησης αιτημάτων καθημερινότητας δημοτών και διάδρασης Δήμου-δημότη, «Novoville».

Η συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά για όσους ενδιαφέρονται ακολουθώντας την σελίδα του Δήμου Δράμας στο facebook «Δήμος Δράμας – Municipality of Drama – Greece» ή το κανάλι στο youtube «Municipality of Drama Δήμος Δράμας».

Μετά τις ομιλίες του Δημάρχου και Αντιδημάρχου, θα ακολουθήσει σύντομη παρουσίαση της λειτουργίας της πλατφόρμας από τον κ. Ηρακλή Μπουραντά, COO & Συνιδρυτή της Novoville, καθώς και χρόνος για ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου που θα συμμετέχουν στην τηλεδιάσκεψη.

Η πλατφόρμα Novoville προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα αποστολής αιτημάτων, μέσω της δωρεάν εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία της πόλης, καθώς και για την έκδοση πιστοποιητικών. Ο δημότης ή επισκέπτης του Δήμου έχει τη δυνατότητα να δηλώνει σε πραγματικό χρόνο προβλήματα που συναντά στην καθημερινότητα του, όπως π.χ. καμένες λάμπες, λακκούβες στο οδόστρωμα, κλπ., μέχρι και έκτακτα περιστατικά που απαιτούν την δημοτική συνδρομή. Κάθε πολίτης μπορεί να στείλει άμεσα, χωρίς κόστος και χωρίς να τηλεφωνήσει ή να επισκεφτεί το Δήμο όλα τα αιτήματα που τον αφορούν.

Στη συνέχεια, το αίτημα παραλαμβάνεται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ενώ ο δημότης λαμβάνει ζωντανή ενημέρωση στο κινητό του τηλέφωνο για την πορεία επίλυσης του αιτήματος μέχρι την οριστική του διευθέτηση. Παράλληλα, μέσω της εφαρμογής, οι δημότες μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για όλες τις ανακοινώσεις και εκδηλώσεις του Δήμου, αλλά και για έκτακτα περιστατικά.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Δράμας, από την άλλη πλευρά, έχουν πραγματική εικόνα των ζητημάτων της πόλης, μπορούν να προγραμματίσουν καλύτερα τις εργασίες τους και κυρίως είναι υπόλογες για το έργο και την ανταπόκριση τους προς του πολίτες.

Χρήσιμα τηλέφωνα και συχνές ερωτήσεις ανανεώνονται ζωντανά και είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής, αναδεικνύοντας την σε ένα ολοκληρωμένο εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης του δημότη/επισκέπτη.

Ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, δήλωσε σχετικά με τη χρήση της πλατφόρμας Novoville από το Δήμο: «Ο Δήμος μας συνεχίζει να πρωτοπορεί αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών και την άμεση αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία της πόλης μας. Παράλληλα, η πλατφόρμα Novoville προσφέρει ένα νέο άμεσο και σύγχρονο κανάλι επικοινωνίας και διάδρασης μεταξύ Δήμου και δημοτών, ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια των μέτρων κατά της πανδημίας, αλλά και μετά από αυτή. Ελπίζουμε ότι οι συμπολίτες μας θα αγκαλιάσουν αυτή την καινοτομία και θα

βοηθήσουν τις δημοτικές υπηρεσίες να καταγράψουν και να επιλύσουν κάθε πρόβλημα που δυσχεραίνει την καθημερινότητα του τόπου μας, με σκοπό να κάνουμε ακόμα ένα βήμα προς την βελτίωση της ποιότητας ζωής στο Δήμο μας».