Σταυρούλα Παγώνα  Ο Κουρέας των Χριστουγέννων

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, 17:00

Kaktus Espresso project Ζερβού 3, Δράμα, τηλ 2521 023708

Το βιβλιοπωλείο Μια φορά κι έναν καιρό-storyland, το kaktus espresso project και οι εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου παιδιού βιβλίου της Σταυρούλας Παγώνα, με τίτλο ‘’Ο κουρέας των Χριστουγέννων’’.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον φιλόξενο χώρο του kaktus espresso project, Zερβού 3, Δράμα στις 17:00.

Η Σταυρούλα Παγώνα Γεννήθηκε στην Κατερίνη. Σπούδασε στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εργάστηκε ως σεναριογράφος σε διαφημιστικές εταιρείες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Από μικρή μιλούσε με ρίμες και ομοιοκαταληξίες… Ως στιχουργός συνεργάστηκε με σημαντικούς συνθέτες και ερμηνευτές ενώ διηγήματα και θεατρικά της έργα έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς. Το 2017 βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για τη συλλογή της με 25 παιδικά ποιήματα για παιδιά Δημοτικού. Από τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ κυκλοφορούν τα βιβλία της Αποστολή ΤΕΡΑΤΕΞ, Οι περιπέτειες της Βούλας στο Κόκκινο Βιβλίο και από τις εκδοσεις Ψυχογιος το βιβλίο Πολύχρωμο ενώ από τις εκδόσεις Ίκαρος το βιβλίο Μικρός οδηγός βιβλίων . Έχει γράψει τους στίχους στα 12 παιδικά τραγούδια που περιλαμβάνονται στο CD «Το νησί της φαντασίας». Η αγάπη της για τους νέους, τα ταξίδια, τους ανοιχτούς ορίζοντες και η πίστη της ότι παίζοντας μαθαίνεις πάντοτε καλύτερα, την ενέπνευσαν να συνιδρύσει την ΑΜΚΕ You in Europe, όπου ως σύμβουλος νέων σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα κινητικότητας και διά βίου μάθησης για νέους σε όλη την Ευρώπη. Ζει στη Χαλκιδική με την οικογένειά της και πιστεύει ότι η ζωή είναι ωραία επειδή της χάρισε όλα τα παραπάνω, συν τα βιβλία του Τζιάνι Ροντάρι, τα βράδια με ξαστεριά και το παγωτό κεράσι! www.stavroulapagona.com

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου

ΣΕΒΑΣΤΗ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΟΥ ‘’Πετάει, πετάει ο Χειμώνας’’

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, 10:30 π.μ.

Kaktus Espresso project Ζερβού 3, Δράμα, τηλ 2521 023708

Το βιβλιοπωλείο Μια φορά κι έναν καιρό-storyland, το kaktus espresso project και οι εκδόσεις σιέλ, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου παιδιού βιβλίου της Σεβαστής Χατζησαββίδου , με τίτλο ‘’Πετάει ,πετάει ο Χειμώνας’’

Η Σεβαστή Χατζησαββίδου γεννήθηκε έναν Αύγουστο σε μια πόλη με πολλά νερά, ψηλά βουνά και όμορφα δάση, την Δράμα. Αγαπούσε πάντα τις λέξεις και από μικρή σκάρωνε ιστορίες και έψαχνε ήρωες στα πιο απίθανα μέρη. Από τις βουνοκορφές και τα σύννεφα ως τις σκιές και τα μωσαϊκά στο πάτωμα.

Η ζωή, οι σπουδές αλλά και η εργασία της, την οδήγησαν  σε ταξίδια  σε διαφορετικούς τόπους. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών της Ρόδου, διορίστηκε και έζησε στη Μυτιλήνη. Έκανε το πρώτο  της Μεταπτυχιακό (Κοινωνικο- Πολιτισμική Εμψύχωση) στην Αλεξανδρούπολη και το δεύτερο (Γλώσσα και Γραμματισμό στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία) στο Ρέθυμνο.

Περιτριγυρισμένη από θάλασσες ονειρευόταν καράβια που πετούσαν και συνάντησε  ψάρια που έλεγαν ιστορίες.

Σε κάθε της βήμα, σε  κάθε ταξίδι η Τέχνη υπήρξε αναζήτηση και ανάγκη. Στην Κρήτη βρήκε τον τρόπο να εκφράσει την αγάπη της  για τα εικαστικά, μέσα από την τεχνική του παπιέ μασέ αλλά και την ευκαιρία να βρει τις δικές της λέξεις. Το 2018 εξέδωσε το παραμύθι  της «α… όπως» (Εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο).

Το 2021 συμμετείχε με δύο κείμενα στο Συλλογικό έργο «Ιστορίες Μικρού Μήκους» (Εκδόσεις Φίλντισι)

Το 2022 εξέδωσε το βιβλίο  «Πετάει, πετάει … ο χειμώνας;» καθώς και το «Σπίτι ….είναι» (από τις Εκδόσεις Σιελ).

Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται ως Νηπιαγωγός και Εικαστικός στην Αθήνα με την Πατού, τον αλεπουδίσιο σκύλο της και τον σύντροφό της Σπύρο. Μαζί ονειρεύονται νέες ιστορίες και ταξίδια.