ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

Την Δευτέρα 9 Ιουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Aργύρης Πατακάκης παρέστη στην ανοικτή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας., που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΗΑΥΑΤΤ Regency στην Θεσσαλονίκη, με επίσημο ομιλητή τον Πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα.

Στην συνεδρίαση, έγινε ιδιαίτερη μνεία από τον Πρόεδρο του Σ.Β.Β.Ε κ. Αθανάσιο Σαββάκη για τα προβλήματα, τις καθυστερήσεις και την γραφειοκρατία στην λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, που προκαλούν δυσκολίες και αυξημένο κόστος λειτουργίας στις επιχειρήσεις. Τόνισε, επίσης, την τεράστια ευθύνη των τραπεζών, που δεν στηρίζουν, δεν χρηματοδοτούν και δεν διευκολύνουν το επιχειρείν. Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη η πολιτεία να στηρίξει με όλα τα μέσα την επιχειρηματικότητα, ώστε η ελληνική οικονομία να βρει επιτέλους έναν αναπτυξιακό βηματισμό.

Ο Πρόεδρος του Σ.Β.Β.Ε αναφέρθηκε, επίσης, με ιδιαίτερη έμφαση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει μετά την Συμφωνία των Πρεσπών με τη γείτονα χώρα, αναφορικά με τα ελληνικά προϊόντα που έχουν κατοχυρωθεί με τον όρο «Μακεδονικός» ή «Μακεδονία» στις εμπορικές ονομασίες, τα εμπορικά σήματα και τις επωνυμίες, όροι που προσδίδουν σε αυτά ιδιαίτερο κύρος και αναγνωρισιμότητα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο και δεσμεύτηκε οι νομικές υπηρεσίες του Συνδέσμου να εργαστούν για να δώσουν λύση σ’ αυτό το πρόβλημα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας τόνισε ότι : «Με παρέμβασή μου στην πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική αυτή συνεδρίαση, έθεσα υπόψη του Πρωθυπουργού δύο πολύ σημαντικά ζητήματα. Πρώτον, την απαράδεκτη συμπεριφορά του Πρωθυπουργού του όμορου κράτους, κ.Ζάεφ, να αποκαλεί με το όνομα “Μακεδονία” το κράτος του, προσβάλλοντας την ίδια την ιστορία της πατρίδας μας. Δεύτερον, υπενθύμισα στον κ. Τσίπρα τη δέσμευσή του για την χρηματοδότηση του έργου της άμεσης σύνδεσης της Δράμας με την Εγνατία Οδό στην Αμφίπολη, ένα έργο που μας το χρωστάει η ελληνική Πολιτεία, καθώς ο Νόμος Δράμας είναι ο μόνος που δεν είναι συνδεδεμένος με την Εγνατία Οδό. Το έργο αυτό είναι ένα μέγιστης σημασίας εγχείρημα, καθώς θα συμβάλλει στην προσέλκυση επενδύσεων, στην ανάπτυξη, τον τουρισμό και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς και στην ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια είχαμε τόσα πολλά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στο συγκεκριμένο δρόμο».