ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

· «Πολύ σοβαρό το ζήτημα με τα διπλά στοιχεία καταγραφής κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, πρέπει να διαλευκανθεί»

 

«Παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση στο Νοσοκομείο Δράμας. Χάνονται άνθρωποι γνωστοί μας, συγγενείς μας, φίλοι μας, δεν είναι για μας ένα αριθμός, ένα στατιστικό μέγεθος», είπε μιλώντας στα Παραπολιτικά Fm ο Βουλευτής Ν. Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Θεόφιλος Ξανθόπουλος. «Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο και προγραμματισμός της Κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει τις αρνητικές εξελίξεις όσον αφορά την πανδημία», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο ζήτημα που προέκυψε με τα δημοσιεύματα για τήρηση διπλών στοιχείων καταγραφής κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, ο κ. Ξανθόπουλος, υπογράμμισε:

-Ο τύπος και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψε πως κρατούνταν διπλά στοιχεία για τα κρούσματα. Δεν το επινοήσαμε εμείς.

-Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, ζητήσαμε να καταθέσουν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, ο Υπουργός Υγείας, ο Διοικητής του ΕΟΔΥ.

-Χρειάζεται να χυθεί άπλετο φως. Πεθαίνουν άνθρωποι. Δεν μπορεί να περάσει έτσι το θέμα σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Αν τα στοιχεία δεν είναι επικαιροποιημένα ή είναι αλλοιωμένα για λόγους επικοινωνιακής διαχείρισης της κρίσης αυτό σημαίνει ότι τροφοδοτούνται με λάθος στοιχεία οι επιστήμονες και τα μέτρα που παίρνουμε δεν ανταποκρίνονται στην αναγκαιότητα της στιγμής. Για όλους αυτούς τους λόγους χρειάζεται να διαλευκανθεί πλήρως το ζήτημα αυτό, κατέληξε.