Στις 29 και 30 Απριλίου 2022, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, η παραλαβή 130 Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνωρίσεως Μ1117, τα οποία προστίθενται στα 44 που παρελήφθησαν το Δεκέμβριο του 2021.

Τα Μ1117 παραχωρούνται στη χώρα μας μέσω του προγράμματος Πλεονάζοντος Αμυντικού Υλικού των ΗΠΑ και χρησιμοποιούνται σε αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης περιοχής, επαυξάνοντας σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατού Ξηράς, λόγω της ευελιξίας τους και της ενισχυμένης θωράκισής τους.

Η παραλαβή των ΤΤΟΑ Μ1117 θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα όπως έχει προγραμματιστεί.

Με αφορμή την έλευση 130 τεθωρακισμένων οχημάτων ασφαλείας στην Ελλάδα, τα οποία παρέχονται δωρεάν από τις ΗΠΑ, ο απερχόμενος Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ σημειώνει, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό το Twitter, ότι «η αμυντική σύμπραξη ΗΠΑ-Ελλάδας είναι ισχυρότερη από ποτέ».

Συγκεκριμένα, ο κ. Πάιατ αναφέρει τα εξής στη σχετική ανάρτηση: «Με περηφάνια βλέπουμε ακόμη 130 τεθωρακισμένα οχήματα ασφαλείας M1117 να παραδίδονται στην Ελλάδα, φθάνοντας στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι το τέλος του 2022, οι ΗΠΑ θα παράσχουν στην Ελλάδα συνολικά 1.200 ASV, όλα χωρίς κόστος, μέσω του προγράμματος EDA. Η αμυντική σύμπραξη ΗΠΑ-Ελλάδας είναι ισχυρότερη από ποτέ».

Πηγή: newsbomb.gr