Ο παππούς και η γιαγιά μπορεί να έχουν πολλές και διαφορετικές ιδέες για την ανατροφή των παιδιών. Ενώ μπορεί να σας μεγάλωσαν πιο αυστηρά, πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι τείνουν να είναι πιο χαλαροί με τα εγγόνια και ότι τους αρέσει να τα… καλομαθαίνουν.
Σήμερα, ο παππούς και η γιαγιά εμπλέκονται περισσότερο από ποτέ στην καθημερινότητα των παιδιών. Συμμετέχουν ενεργά στη ζωή τους, βοηθώντας σας να τα μεγαλώσετε είτε πρακτικά είτε με συμβουλές, διασφαλίζοντας ένα ευτυχισμένο και υγιές μέλλον για εκείνα.
Δίνουν τις καλύτερες συμβουλές
Οι νέοι γονείς θα βιώνουν συχνά προβλήματα γονικής μέριμνας και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Και ενώ οι περισσότεροι γονείς θα συζητήσουν με άλλους γονείς, οι πληροφορίες από τους γονείς τους είναι συνήθως πιο… «spot on». Οι παππούδες και γιαγιάδες θα προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες όταν ανησυχείτε ή απογοητεύεστε.
Φυσικά, δεν μπορείτε πάντα να ακολουθείτε κατά γράμμα όλες τις συμβουλές τους επειδή οι καιροί έχουν αλλάξει. Ωστόσο, η διαίσθησή τους και η μακροχρόνια κατανόησή τους μπορεί να είναι παρηγορητική για έναν νέο γονιό.
Παππούς και γιαγιά, οι καλύτεροι φίλοι των παιδιών
Οι περισσότεροι παππούδες θέλουν να περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί με τα παιδιά και αυτό φυσικά σημαίνει ατελείωτες ώρες παιχνιδιού μαζί με τα εγγόνια τους. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι παίζοντας με τα εγγόνια τους έχουν την πολύτιμη ευκαιρία να «κερδίσουν» πίσω τον πολύτιμο χρόνο που έχασαν όταν μεγάλωναν εσάς.
Γιατί λοιπόν, να μην τους αφήσετε να παίξουν μαζί τους;
Σημαντικοί εκπαιδευτές
Οι γονείς σας έχουν πολλές γνώσεις και μπορούν με την μοναδική τους αμεσότητα να διδάξουν στο παιδί σημαντικά μαθήματα ζωής, όπως η ταπεινοφροσύνη. Συχνά φέρνουν εξαιρετικό ενθουσιασμό στις στιγμές που περνούν με τα εγγόνια τους, βοηθώντας ένα παιδί να μεγαλώσει και να μάθει.
Παίζουν, μιλούν και διαβάζουν μαζί με τα παιδιά, ενώ τους δίνουν την αδιαίρετη προσοχή τους. Μιλούν επίσης στα παιδιά για δικές τους ιστορίες και βιώματα και μοιράζονται οικογενειακές και πολιτιστικές παραδόσεις, που ενισχύουν στα παιδιά το αίσθημα του ανήκειν και την συναισθηματική ασφάλεια.
Πηγή: in.gr