Ο ΤΟΙΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ

 

 

Στόχος των εθελοντών της δράσης αυτής στην πόλη της Δράμας είναι να σταματήσουμε να βλέπουμε συνανθρώπους μας να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό δίνοντας τους την δυνατότητα να το βρίσκουν καθαρά στις Κρεμάστρες που έχουμε τοποθετήσει σε διάφορα σημεία της πόλης μας. Είμαστε μία ομάδα ανήσυχων Δραμινών, που δημιούργησε 29 Τοίχους Καλοσύνης εξαπλώνοντας έτσι το πνεύμα της αξιοπρέπειας μέσω της αλληλεγγύης με την ανωνυμία μας, γιατί για μας η αλληλεγγύη είναι αξία, που πρέπει να παραμένει ανώνυμη, γιατί αλλιώς ευτελίζεται. Εκτιμούμε ότι δεν χρειάζεται οι ενέργειες αλληλεγγύης να προσωποποιούνται και να συνοδεύονται από επώνυμα.

Ο Τοίχος της Καλοσύνης (ο μοναδικός πια εν ενεργεία σε ολόκληρη την Ελλάδα) δεν είναι όμως μόνο οι 29 Κρεμάστρες που είναι τοποθετημένες σε διάφορα σημεία της πόλης μας, όπου ο καθένας μπορεί να αφήσει τρόφιμα ή μαγειρεμένο φαγητό για κάποιον συμπολίτη μας. Ο Τοίχος της Καλοσύνης βοηθάει σε καθημερινή βάση δεκάδες οικογένειες με σίτιση, ψυχολογική υποστήριξη, νομικές συμβουλές, ιατρική βοήθεια και εμβολιασμούς, σχολικά είδη, ενδυμασία, ξυλεία και πολλά άλλα

Η εθελοντική μας ομάδα κλείνει στις 8. Φεβρουαρίου 3 χρόνια παρουσίας στην πόλη μας και ολοκλήρωσε άλλη μια παράλληλη δράση με στόχο τη συλλογή τροφίμων που διανεμήθηκαν σε οικογένειες του Νομού μας. Η δράση αυτή έλαβε χώρα λίγο πριν τα Χριστούγεννα και την προσπάθεια αγκάλιασαν τόσο αμέτρητοι ιδιώτες και επιχειρήσεις, όσο και πολλοί εκπαιδευτικοί και μαθητές των σχολείων της πόλης μας. Φέτος πάνω από 300 οικογένειες του Νομού μας έλαβαν την αγάπη σας για τα Χριστούγεννα, καθώς ο όγκος των τροφίμων που συγκεντρώθηκαν ήταν 6 φορές μεγαλύτερος από πέρσι. Πάντα διακριτικά, ανιδιοτελώς και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των συνανθρώπων μας.

 

Ο Τοίχος της Καλοσύνης Δράμας