Πλήθος πιστών παρακολούθησε την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017, τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας στη Δράμα και προσκύνησε τη χάρη του Οσίου.

Να θυμίσουμε ότι μόλις στις 13 Ιανουαρίου 2015 ανακοινώθηκε από του πανσέπτου εν Κωνσταντινουπόλει Οικουμενικού Πατριαρχείου το ευφρόσυνον και χαροποιόν μήνυμα ότι η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Οικουμενικός ημών Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και τα σεβάσμια Μέλη της περί Αυτόν Αγίας και Ιεράς Συνόδου προέβησαν εις την διακήρυξιν της αγιότητος και της εγγραφής εις το Εορτολόγιον της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας ημών του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου.

Αμέσως μετά τον εσπερινό, με μεγάλη χαρά, ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Άγγελος Τζιβανάκης, υποδέχθηκε τις χορωδίες, στον αύλειο χώρο του Ναού όπου πραγματοποίησαν μια πολύ όμορφη και λιτή χορωδιακή συνάντηση παραδοσιακής μουσικής. Συμμετείχαν οι: Μικτή Χορωδία Καλαμπακίου Δράμας «Μέγας Αλέξανδρος» με μαέστρο τον κ. Στέφανο Αγγελούση, Χορωδία Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού Πυλαίας Θεσσαλονίκης με μαέστρο τον κ. Αθανάσιο Ξενούδη, ο οποίος μάλιστα έψαλλε στον εσπερινό, Χορωδία Μικρασιατικού Συλλόγου Μαυρολόφου Σερρών με μαέστρο τον κ. Διονύση Βαφειάδη και με την Ενοριακή χορωδία «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» Δράμας με μαέστρο τον κ. Λευτέρη Καλλινικίδη, που είναι και ο ψάλτης του Ναού. Την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Σοφία Μπαρλακοπούλου. Την Τετάρτη 12/7 τελέσθηκε ο όρθρος του Αγίου και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.