ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Δράμας όπως και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία συμμετέχει στον εορτασμό που διοργανώνεται από την Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία σε διεθνές επίπεδο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας στις 20 Μαρτίου.

Στόχος του καθιερωμένου εορτασμού είναι η μετάδοση μηνυμάτων προς το κοινωνικό σύνολο που να το ευαισθητοποιούν ως προς τη σημασία της στοματικής υγείας. Ένα υγειές στόμα είναι αδιάσπαστα συνυφασμένο με ένα υγειές σώμα και το κεντρικό σύνθημα της φετινής καμπάνιας παρακινεί τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν τη στενή σύνδεση και αλληλεπίδραση μεταξύ της στοματικής και της γενικής τους υγείας και ευεξίας.

«Κάνε Ααα!». Για πρώτη φορά η FDI εγκαινιάζει μια στρατηγική καμπάνιας τριετούς διάρκειας με κεντρικό σύνθημα «Κάνε Ααα!».

Η φράση είναι συνώνυμη της υγείας και έχει ευρεία απήχηση διεθνώς. Η καμπάνια δίνει πνοή στην έννοια του στόματος ως καθρέπτη του σώματος που αντανακλά τη συνολική υγεία.

Η παγκόσμια οδοντιατρική κοινότητα επιθυμεί να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους ώστε να καταλάβουν ότι η διατήρηση της στοματικής υγείας έχει μεγάλη σημασία για τη διατήρηση της γενικής υγείας και της ποιότητας ζωής και έτσι υιοθέτηση για το 2018 το κεντρικό σύνθημα «Κάνε Ααα! Σκέψου το στόμα σου, σκέψου την υγεία σου».

 

Ο Πρόεδρος

Γαλανόπουλος Δημήτρης

Η Γραμματέας

Κάππα Σοφία