ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Ελεγκτικό Συνέδριο πραγματοποίησε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Δράμας Θ. Ξανθόπουλος, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου κ. Ι. Σαρμά.

Ο κ. Ξανθόπουλος ενημερώθηκε για το έργο και το ρόλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος καθώς και τα ζητήματα που αφορούν στην βελτιστοποίηση της λειτουργίας του ενόψει και του σχετικού νομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή.

Από πλευράς του ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε τα θέματα που αφορούν την επιτάχυνση της εκδίκασης των 100.000 εκκρεμών συνταξιοδοτικών υποθέσεων καθώς και την ανάγκη ουσιαστικού ελέγχου όλων των υποθέσεων που έχουν σχέση με απορρόφηση χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Επεσήμανε επίσης ότι πρέπει να ενισχυθεί ο ελεγκτικός ρόλος σε σοβαρές υποθέσεις δημοσίων συμβάσεων και προμηθειών, όπως οι συνεχείς απευθείας αναθέσεις που έγιναν κανόνας την εποχή της πανδημίας και να ενισχυθεί η συνεργασία του Ελεγκτικού Συνεδρίου με τη Βουλή.