ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

Στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων μίλησε η κ. Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Γραμματέας της Επιτροπής, εκπροσωπώντας το Κίνημα Αλλαγής, για τις προτεραιότητες της Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσε ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, Δρ. Ernst Reichel.

Η Βουλευτής ξεκίνησε την τοποθέτησή της με τη στενή σχέση του Νομού Δράμας με τη Γερμανία επισημαίνοντας ότι: «Οι σχέσεις είναι πολύ στενές. Πάρα πολύς κόσμος, τη δεκαετία του ‘50 και του ‘60 βρέθηκε στη Γερμανία, ξεκινώντας μια καινούργια ζωή και τώρα έχουμε τη χαρά ότι πολλοί από αυτούς επιστρέφουν πια στο Νομό, με τις συντάξεις τους και με μία κουλτούρα που όλα αυτά τα χρόνια έχει καλλιεργηθεί. Επομένως οι σχέσεις είναι και στενές και εξαιρετικά φιλικές».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «τα θέματα που απασχολούν αυτήν τη στιγμή την Ελλάδα είναι τρία:

  1. Η πανδημία του κορωνοϊού: «Έχουμε μπει στη δεύτερη φάση πια και αρχίζει να υπάρχει φόβος και ανασφάλεια. Επομένως η στάση της Γερμανικής Προεδρίας θα κρίνει και το πώς απαντά η Ευρώπη σε αυτήν την πρωτόγνωρη πανδημία».
  2. Το μεταναστευτικό: «Κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, σε ότι αφορά το μεταναστευτικό και πρέπει πολύ γρήγορα να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο. Νομίζω ότι με γενναιότητα πρέπει και η Ευρώπη και εμείς, συμμετέχοντας σε αυτήν την οικογένεια, να κοιτάξουμε τι προοπτικές υπάρχουν και να δώσουμε ρεαλιστικές απαντήσεις και στους ανθρώπους και στις κοινωνίες μας» και
  3. Η στάση της Τουρκίας: «Η Τουρκία είναι ο ταραξίας της περιοχής, έχει δημιουργήσει ανασφάλεια και έλλειψη σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Τουρκία απαιτούνται καθαρές λύσεις και χρειάζεται μία νέα στρατηγική τολμηρή, ολιστική και μακροπρόθεσμη».