Στην «Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού» και τον ιδιαίτερο ρόλο του στη ζωή των μαθητών αναφέρθηκε η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κατά την έναρξη της ομιλίας της στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, επί του νομοσχεδίου κύρωσης της εκπαιδευτικής συμφωνίας με το Μαυροβούνιο.
Ηχηρό σχόλιο προς την κυβέρνηση και την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ ήταν η επισήμανση ότι «Καλό σχολείο χωρίς καλούς εκπαιδευτικούς δεν γίνεται».
Η Βουλευτής αναφέρθηκε στον ανορθολογισμό και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην παιδεία, κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις βαθμίδες. «Ανταλλαγή, επί τη βάσει της αμοιβαιότητας σημαίνει και παίρνω και δίνω. Τι είχαμε επί ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς, να προσφέρουμε στον τομέα της εκπαίδευσης;» διερωτήθηκε, απαριθμώντας στη συνέχεια πεπραγμένα των πρώην Υπουργών Παιδείας Ν. Φίλη και Κ. Γαβρόγλου, με την κατάργηση του ολοήμερου σχολείου, την αυτόματη πανεπιστημιοποίηση των Τ.Ε.Ι., το σύστημα εισαγωγής στην Γ’ βάθμια εκπαίδευση.
Όσον αφορά τις πρωτοβουλίες της σημερινής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, η Βουλευτής τόνισε τη σταθερή υποχρηματοδότηση της Παιδείας, ενώ καυτηρίασε το γεγονός ότι οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης εστιάζονται κυρίως στο φαίνεσθαι και όχι στην ουσία, αναφερόμενη σε εμβληματικά νομοθετήματα που κατέληξαν σε φιάσκο, όπως η θεσμοθέτηση της αποτυχημένης, εν τη γενέσει της, πανεπιστημιακής αστυνομίας, το νέο μοντέλο διοίκησης των ΑΕΙ με το ανεξέλεγκτο του πρύτανη, τον ελλιπή και πρόχειρο σχεδιασμό της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα ΑΕΙ κ.α.
Η Τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής τόνισε την ανάγκη για μια άλλη πολιτική από αυτή που έχει η σημερινή Κυβέρνηση, με ουσιαστική έμφαση στην ποιότητα των σπουδών, τη λειτουργικότητα των ΑΕΙ, την αποκατάσταση της Συριζαϊκής ισοπέδωσης, την αναγέννηση της εξαφανισμένης Τεχνικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, καυτηριάζοντας τις προτεραιότητες της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, οι οποίες επισκιάζουν θετικές επιμέρους ρυθμίσεις που έχουν γίνει, αναφέροντας ενδεικτικά τη δημιουργία νέων μεταπτυχιακών, τη διατμηματικότητα των σπουδών, τα βιομηχανικά διδακτορικά, την επέκταση της πρακτικής άσκησης, το εσωτερικό Erasmus.
Τέλος η Βουλευτής έκλεισε την τοποθέτησή της με τις μεγάλες δυνατότητες της χώρας να διεκδικήσει ηγετική θέση στα Βαλκάνια, διαμέσου της Παιδείας, και σε αυτή την κατεύθυνση κατέθεσε πρόταση του ΠΑΣΟΚ –Κινήματος Αλλαγής για τη διοργάνωση «Βαλκανικού Συνεδρίου για την Εκπαίδευση».