Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα (μεσημέρι Πέμπτης 15/7) η σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με ζητήματα υποδομών που αφορούν το Νομό και έχουν να κάνουν κυρίως το σιδηρόδρομο και τη σύνδεση της Δράμας με τα νέα δίκτυα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γιώργος Καραγιάννης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστος Βίνης. Το Νομό Δράμας εκπροσώπησαν, εκτός από τον Βουλευτή κ. Κωνσταντίνο Μπλούχο, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος και οι Δήμαρχοι Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, Δοξάτου κ. Θέμης Ζεκερίδης, Προσοτσάνης κ. Θόδωρος Αθανασιάδης, Κ. Νευροκοπίου κ. Γιάννης Κυριακίδης και Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναπτύχθηκε διάλογος σχετικά με θέματα υποδομών της Δράμας και τον ευρύτερο σχεδιασμό της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Δράμας, με τους εκπροσώπους του Νομού να θέτουν το ζήτημα ότι η Δράμα δεν περιλαμβάνεται στη χάραξη της νέας Σιδηροδρομικής Εγνατίας. Άλλωστε, πρόκειται για ένα θέμα που το τελευταίο χρονικό διάστημα απασχόλησε έντονα την τοπική επικαιρότητα.

Από πλευράς Υπουργείου και ΕΡΓΟΣΕ αναφέρθηκε πως η Δράμα θα συνδέεται με τη Σιδηροδρομική Εγνατία, μέσω της γραμμής Ν. Ζίχνη – Αμφίπολη. Ουσιαστικά μέχρι τη Ν. Ζίχνη θα χρησιμοποιείται το υφιστάμενο δίκτυο και στη συνέχεια θα υπάρξει νέα γραμμή (υπήρχε και στο παρελθόν, αλλά δεν χρησιμοποιείται πια) μέχρι την Αμφίπολη. Με τον τρόπο αυτό, θα επιτευχθεί η σύνδεση της Δράμας, αλλά και των Σερρών, τόσο με τη Θεσσαλονίκη όσο και με την υπόλοιπη Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και τα λιμάνια της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τέθηκε και το ζήτημα του υφιστάμενου δικτύου, με τους αρμόδιους του Υπουργείου και της ΕΡΓΟΣΕ να αναφέρουν ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει βελτίωση και αναβάθμισή του.