ΙΝΤΙΜΕ

Για ολική καταστροφή από το χαλάζι που έπεσε στην περιοχή της Κοζάνης μιλούν οι παραγωγοί ροδάκινου στο Βελβεντό, ενώ έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και στη Λαμία, στα Γρεβενά και στη Λιβαδειά.

Η κακοκαιρία έπληξε χθες αρκετές περιοχές της χώρας, με βροχές, καταιγίδες αλλά και χαλάζι, ενώ σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εκδόθηκε από την ΕΜΥ αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και σήμερα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά και ιδίως στην Πελοπόννησο.

Για ολική καταστροφή από το χαλάζι που έπεσε στην περιοχή της Κοζάνης μιλούν οι παραγωγοί ροδάκινου στο Βελβεντό, οι οποίοι εκτός της απώλειας της φετινής παραγωγής, μιλούν για «τεράστια ζημιά» του φυτικού κεφαλαίου.

«Μπορεί η χθεσινή χαλαζόπτωση να κράτησε μόλις δέκα λεπτά, αλλά είχε τέτοια ένταση και μανία που όχι μόνο αφάνισε το 20% επί της συνολικής παραγωγής που είχε σωθεί από τον παγετό Μαρτίου-Απριλίου, αλλά κατάφερε σημαντικές πληγές στα δέντρα μας», επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού Νίκος Κουτλιάμπας, εκφράζοντας την ανησυχία του ότι «ίσως πολλοί παραγωγοί δεν θα καταφέρουν να σώσουν τα δέντρα τους και φοβάμαι ότι θα χαθούν στρέμματα ολόκληρα».

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στα Γρεβενά δέχτηκε 47 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Καταιγίδα έπληξε και τη Λαμία με βροντές, αστραπές και κεραυνούς ακόμη και μέσα στην πόλη σε περιοχή της Αμφιθέας, ενώ τα ηλεκτρικά δίκτυα δοκιμάστηκαν από τη μανία του καιρού.

Πηγή: cnn.gr