Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Λ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΡΓΑΣΙΑ… ΣΥΝ» ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΚΑΘΕ ΦΗΜΗ ΠΕΡΙ ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ

· «Ποτέ από κανένα επίσημο στόμα της Δημοτικής Αρχής δεν ακούστηκε ότι δεν θα γίνει η Ονειρούπολη. Όλοι αυτοί που έσπειραν αυτή την παραπληροφόρηση, το μόνο που κατάφεραν να κάνουν είναι να δημιουργήσουν κακό σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα»

· «Εφόσον λέμε ότι αγαπάμε την Ονειρούπολη και αγαπάμε και τη Δράμα, να ασχοληθούμε με την πόλη μας, με το κοινωνικό καλό, με το σύνολο των Δραμινών, καθώς ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως η Ονειρούπολη μόνο θετικά αποτελέσματα φέρνει»

· «Προσκαλώ στις 5 Δεκεμβρίου όλους τους Δραμινούς, αλλά και να προσκαλέσουν και τους φίλους τους, να είμαστε όλοι μαζί στα εγκαίνια της Ονειρούπολης, τηρώντας βέβαια όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα»

· «Η καθυστέρηση αυτή σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στο γεγονός όχι ότι δεν υπήρχε διάθεση από την πλευρά των υπαλλήλων, αλλά έβρισκαν τόσα πολλά εμπόδια και έψαχναν να βρουν πώς θα δοθεί λύση σε κάτι καινούργιο το οποίο αντιμετώπιζαν για πρώτη φορά»

 

 

Για τις προετοιμασίες της φετινής Ονειρούπολης, η οποία θα ξεκινήσει την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, μίλησε στην εφημερίδα «Εργασία… συν» ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δράμας κ. Λευτέρης Καλλινικίδης. Στις δηλώσεις του ο κ. Καλλινικίδης ήταν ξεκάθαρος και κατηγορηματικός ότι η φετινή Ονειρούπολη θα γίνει κανονικά, καλώντας τον κόσμο να παραβρεθεί, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, στην τελετή έναρξης. Όπως επεσήμανε, η διαδικασία για τη μεταφορά των οικίσκων βρίσκεται σε εξέλιξη και η όλη διαδικασία έχει μπει στην τελική ευθεία.

Παράλληλα, ζήτησε να σταματήσει η φημολογία για τη μη πραγματοποίηση της διοργάνωσης, καθώς αυτό μόνο κακό προκαλεί στην επισκεψιμότητα. Επιπλέον, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού αποδίδει τις όποιες καθυστερήσεις υπάρχουν στο γεγονός ότι φέτος η Ονειρούπολη διοργανώνεται από τον Δήμο Δράμας και όχι από τον ΔΕΚΠΟΤΑ και για αυτό, παρά την διάθεση των υπαλλήλων, προκύπτουν προβλήματα για τα οποία πρέπει να βρεθούν λύσεις μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, στις δηλώσεις του στην «Εργασία… συν» ο κ. Καλλινικίδης σημείωσε: «Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία για τη μεταφορά όλων των οικίσκων, αλλά και όλων των αντικειμένων από την αποθήκη προς τον δημοτικό κήπο. Μπήκαμε, δηλαδή, στην τελική ευθεία. Με την ευκαιρία, θέλω να απευθύνω μια παράκληση, όλα τα στόματα να σταματήσουν να λένε ανύπαρκτα πράγματα, τα οποία μόνο κακό δημιούργησαν. Ας αναρτήσουμε όλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την Ονειρούπολη και ας καλέσουμε φίλους μας να επισκεφθούν την Ονειρούπολη. Ποτέ από κανένα επίσημο στόμα της Δημοτικής Αρχής δεν ακούστηκε ότι δεν θα γίνει η Ονειρούπολη. Όλοι αυτοί που έσπειραν αυτή την παραπληροφόρηση, το μόνο που κατάφεραν να κάνουν είναι να δημιουργήσουν κακό σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα. Γιατί όταν ένα γραφείο ταξιδιών όταν ακούει τέτοια παραπληροφόρηση, για το αν θα γίνει ή δεν γίνει η εκδήλωση, τότε είναι πολύ λογικό να επιλέγει να πάει σε μια πόλη που δεν υπάρχει φημολογία ότι δεν θα γίνει μια αντίστοιχη εκδήλωση και όχι στη Δράμα, που μέχρι χθες κάποιοι διέδιδαν ότι δεν θα γίνει. Ας το σταματήσουμε όλο αυτό και ας προχωρήσουμε μπροστά. Εφόσον λέμε ότι αγαπάμε την Ονειρούπολη και αγαπάμε και τη Δράμα, να ασχοληθούμε με την πόλη μας, με το κοινωνικό καλό, με το σύνολο των Δραμινών, καθώς ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως η Ονειρούπολη μόνο θετικά αποτελέσματα φέρνει. Ας σταματήσει αυτή η επανάσταση του πληκτρολογίου και ας περάσουμε στην επανάσταση της Ονειρούπολης, δηλαδή ας πάμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε την Ονειρούπολη. Θέλουμε εθελοντές, θέλουμε ανθρώπους που πραγματικά αγαπούν την πόλη, που πραγματικά αγαπούν την Ονειρούπολη, να έρθουν έμπρακτα να μας το αποδείξουν. Στην κατεύθυνση αυτή, προσκαλώ στις 5 Δεκεμβρίου όλους τους Δραμινούς, αλλά και να προσκαλέσουν και τους φίλους τους, να είμαστε όλοι μαζί στα εγκαίνια της Ονειρούπολης, τηρώντας βέβαια όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Καλλινικίδης, «όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους και όπως πρέπει», αναγνωρίζοντας πως ένα μέρος όσων εξέφρασαν ανησυχία για την έγκαιρη πραγματοποίηση της εκδήλωσης το έκαναν με καλοπροαίρετη διάθεση. «Προφανώς ένα ποσοστό από όσους ανησυχούν είναι καλοπροαίρετοι. Σίγουρα όμως δεν είναι καλοπροαίρετο όταν αυτό αναφέρεται άσκοπα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας σύγχυση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλινικίδης.

Τέλος, σχετικά με τους λόγους για τους οποίους υπήρξαν καθυστερήσεις στην προετοιμασία της φετινής χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δράμας επεσήμανε: «Για τις καθυστερήσεις, θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι ο Δήμος κλήθηκε για πρώτη φορά να αντιμετωπίσει και να διεξάγει μια τέτοια εκδήλωση σε τόσο μεγάλο μέγεθος. Το επιχείρημα ότι αυτό έγινε και παλιά είναι σαθρό. Δεν στέκει, διότι την εποχή εκείνη, όταν έγινε Ονειρούπολη από τον Δήμο, ήταν εντελώς διαφορετικό σε επίπεδο και σε μέγεθος το γραφειοκρατικό τέρας του ελληνικού δημοσίου. Το ξέρουμε και ας μη κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Σήμερα, το ένα μετά το άλλο προκύπτουν εμπόδια. Ακόμη και με χρόνους και με εργασίες, οι οποίες πρέπει να γίνει, τηρώντας τη νομιμότητα, την οποία δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να ξεπεράσουμε. Γιατί αν κάποιος δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, όπως η ΔΕΚΠΟΤΑ, δεν είναι το ίδιο με ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, όπως ο Δήμος, τότε προφανώς είναι ένας κακοπροαίρετος, ο οποίος μόνο πρόβλημα και σύγχυση θέλει να δημιουργήσει.

Άρα, βεβαίως και η καθυστέρηση αυτή σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στο γεγονός όχι ότι δεν υπήρχε διάθεση από την πλευρά των υπαλλήλων, αλλά έβρισκαν τόσα πολλά εμπόδια και έψαχναν να βρουν πώς θα δοθεί λύση σε κάτι καινούργιο το οποίο αντιμετώπιζαν για πρώτη φορά».