ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΟΞΑΤΟΥ Ν. ΑΛΕΞΙΟΥ

 

 

 

Σε ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Δοξάτου κ. Νίκου Αλεξίου, με τίτλο «Οι δύο Σταυροί του Δοξάτου», αναφέρονται τα εξής:

Το 1945 απονεμήθηκε για τις θυσίες των κατοίκων του Δοξάτου, ο πολεμικός Σταυρός Α’ Τάξης. Μετά από άστοχες πολιτικές απέναντι στο Δοξάτο και στους κατοίκους του, παραδόθηκαν τα κειμήλια στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην συνέχεια χάθηκαν. Ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατία, σε μία κίνηση αναγνώρισης της αδικίας που βίωσε το Δοξάτο και οι κάτοικοί του, επέφερε με τιμή και δόξα τον Σταυρό και τον εναπόθεσε στην μαρτυρική γη του Δοξάτου, την ημέρα της επετείου του ολοκαυτώματος στις 29 Σεπτεμβρίου του 2016.

Σήμερα, μετά από έναν χρόνο ο κ. Δήμαρχος Δοξάτου, ως άλλος «εξοχότατος», περιπαίζοντας τους θεσμούς, σύμβολα και πρόσωπα, περιφέρει πρώτα στην εκκλησία δίπλα στα κόλλυβα των ηρώων, φωτογραφίζοντας και απαθανατίζοντας το σύμβολο του Σταυρού και το εναποθέτει τελικά στο ηρώο.

Έχοντας στα χέρια μας το τιμολόγιο αγοράς αντίγραφου του πολεμικού Σταυρού Α’ Τάξης, την 3η Οκτώβρη 2016 αμφιβάλλουμε για την γνησιότητα του Σταυρού αυτού, και ζητούμε εξηγήσεις από τον Δήμαρχο Δοξάτου.

 

Ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Δοξάτου

Αλεξίου Νικόλαος