Τρισάγιο στη μνήμη των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας Αστυνομικών τελέστηκε την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022, με πρωτοβουλία του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας, στο Παρεκκλήσι του Αγίου Αρτεμίου στον αύλειο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Δράμας. Το νεόδμητο Παρεκκλήσι κατασκευάστηκε μετά από δωρεά του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας και για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στον συγκεκριμένο χώρο.

Παρόντες ήταν ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, η Αναπληρώτρια Δημάρχου και Αντιδήμαρχος κα Αναστασία Τόλιου, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Δράμας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας κ. Αντώνης Καπελάκης, εκπρόσωποι σωματείων Αστυνομικών, αστυνομικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας και απόστρατοι αστυνομικοί.

Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας κα Μαρία Ζαχοπούλου ανέφερε τα εξής:

«Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη των συναδέλφων μας που δεν δίστασαν να θυσιάσουν το πολυτιμότερο αγαθό, αυτό της ζωής, για να υπερασπιστούν την περιουσία, την ασφάλεια και τη ζωή των συνανθρώπων μας. Είναι αφιερωμένη σε εκείνους που χάθηκαν στη διαδρομή για το χρέος και το καθήκον. Στη μνήμη των ευρύτερων μελών της Αστυνομικής οικογένειας που έθεσαν τον εαυτό τους κάτω από τις αξίες που πρεσβεύει η Δημοκρατία, η πατρίδα και το σώμα που υπηρέτησαν.

Το 1997, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας μας, καθιερώθηκε το πρώτο Ψυχοσάββατο του έτους ως ημέρα μνήμης για τους συναδέλφους μας που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Σήμερα, 25 χρόνια μετά, απαριθμώντας τους περισσότερους νεκρούς εν καιρώ ειρήνης από οποιοδήποτε άλλο εργασιακό κλάδο, αποζητούμε την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και κυρίως της Πολιτείας για τους κινδύνους του λειτουργήματός μας. Σήμερα, όλοι εμείς εδώ, οι συνάδελφοί τους, στρέφουμε τη σκέψη και τη ψυχή μας σε εκείνους που χάθηκαν, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα παραμείνουν για πάντα ζωντανοί στη συνείδησή μας και ότι θα αποτελούν το πιο φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.

Κλείνοντας, θέλω να ευχηθώ και να ευχηθούμε όλοι να μην προστεθεί κανένα άλλο όνομα σε αυτό τον μακρύ κατάλογο των πεσόντων συναδέλφων μας και κάθε ημέρα, κάθε στιγμή και κάθε ώρα που περνά να απαλύνει τον πόνο των οικογενειών τους».

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απεύθυναν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Σύμβουλος της Κοινότητας Δράμας κ. Αλέξανδρος Ράδος, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Δράμας, ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας κ. Αντώνης Καπελάκης κ.α.