ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

  • Οι τέσσερις προέρχονται από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας

 

Η οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων των εκλογών της 26ης Μαΐου στο σύνολο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η τελική σταυροδοσία των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων ανά παράταξη, αναδεικνύουν και τους 8 Περιφερειακούς Συμβούλους στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η κατανομή των 8 εδρών της Π.Ε. Δράμας, με βάση τα αποτελέσματα και στη Δράμα, αλλά και στο σύνολο της Περιφέρειας είναι η εξής:

«Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» 3

«Περιφερειακή Σύνθεση» 2

«Περιφέρεια σε Δράση» 1

«Λαϊκή Συσπείρωση» 1

«Πατριωτική Αυγή» 1

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της δεύτερης κατανομής, η παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» δεν βγάζει έδρα στη Δράμα παρά το 9,87%.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Δράμας που εκλέγονται ανά παράταξη είναι οι εξής (εντός παρένθεσης ο αριθμός σταυρών):

«Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση»

Παπαδόπουλος Γεώργιος (6.735)

Παπαεμμανούλη Γρηγόριος (5.452)

Παπαθεοδώρου Χρήστος (4.955)

«Περιφερειακή Σύνθεση»

Μωυσιάδης Αριστείδης (3.198)

Πατακάκης Ανάργυρος (3.089)

«Περιφέρεια σε Δράση»

Ζιμπίδης Γεώργιος (2.012)

«Λαϊκή Συσπείρωση»

Στεφανίδης Ιωάννης (924)

«Πατριωτική Αυγή»

Βέργας Γεώργιος (506)

Στην παράταξη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση», τους εκλεγμένους ακολουθούν σε αριθμό σταυρών, χωρίς να εκλέγονται, οι: Γεωργιτσόπουλος Χρήστος (4.077), Κινατζίδης Κωνσταντίνος (3.703) και Αμπατζόγλου Ιωάννης (3.672).

Στην παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση», τους εκλεγμένους ακολουθούν σε αριθμό σταυρών, χωρίς να εκλέγονται, οι: Σερέτη – Παταβού Αικατερίνη 2.791, Γκόντιας Χρήστος 2.418 και Τσαύλος Νικόλαος (2.309).

Στην παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία», η οποία δεν εξέλεξε Περιφερειακό Σύμβουλο στη Δράμα, πρώτη σε αριθμό σταυρών ήταν η Κουκόγια Αθηνά (1.325) και ακολούθησαν οι Μωυσιάδου Αναστασία (1.241) και Αννάογλου Γεώργιος (1.127).

Στην παράταξη «Περιφέρεια σε Δράση» τον εκλεγμένο ακολουθούν σε αριθμό σταυρών οι Τερζής Ανέστης (1.432) και Δεμερτζή Μαρία (696).

Στην παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» τον εκλεγμένο ακολουθούν οι Δρανόβαλη – Βουτσινά Χριστοδουλίνα (505) και Κοτζαμπάσης Ιωάννης (375).

Στην παράταξη «Πατριωτική Αυγή» τον εκλεγμένο ακολουθούν οι Καριπίδης Παύλος (413) και Καραγιαννίδου Μαρία (360).

Στην παράταξη «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση» πρώτοι σε σταυρούς ήρθαν οι Δούρας Νικόλαος (154) και Ζαχαρόπουλος Αχιλλέας (119).

Στην παράταξη «Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση» πρώτοι σε σταυρούς ήρθαν οι Τζιβανόπουλος Παύλος (168) και Καραμανλή Αργυρούλα (155).

 

Μεγάλη η ανανέωση των Περιφερειακών Συμβούλων

 

Η εκπροσώπηση της Δράμας στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι εξαιρετικά μεγάλη, καθώς από το σύνολο των 8 Περιφερειακών Συμβούλων οι 7 εξ αυτών εκλέγονται για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο όργανο. Ο μόνος που συμμετέχει και την τρέχουσα θητεία είναι ο κ. Γιώργος Ζιμπίδης, ο οποίος εκλέχτηκε με την παράταξη «Περιφέρεια σε Δράση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μισοί από τους νέους Περιφερειακούς Συμβούλους (4 από τους 8) προέρχονται από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας, όπου και είχαν εκλεγεί την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο. Πρόκειται για τους κ.κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, Γρηγόρη Παπεμμανουήλ, Αριστείδη Μωυσιάδη και Γιάννη Στεφανίδη.

 

Θανάσης Σιουτόπουλος