Απλές πρακτικές συμβουλές από την Εταιρεία Γενικής/ Οικογενειακής Ιατρικής Ελλάδος- ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

Η Εταιρεία Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής Ελλάδος- Ιπποκράτης έχοντας ως στόχο να υποστηρίξει την ανάρρωση και την ενδυνάμωση όσων έχουν νοσήσει από COVID19 προχώρησε στη σύνταξη ενός Οδηγού για ασθενείς.

Ο εν λόγω Οδηγός προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες ακόμα και στους επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και μπορεί να ενισχύσει το λειτούργημά τους στην ολοκληρωμένη φροντίδα του ατόμου και της οικογένειας στην κοινότητα.

Οι πληροφορίες που παρέχει ο Οδηγός είναι βασισμένες σε σύγχρονες συστάσεις αναγνωρισμένων διεθνών και Ελληνικών επιστημονικών φορέων. Μέσα στον Οδηγό μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες σχετικά με τον χρόνο ανάρρωσης, γιατί αυτή η περίοδος είναι ιδιαίτερα σημαντική, τι ακριβώς συμβαίνει ενώ ένας ασθενής αναρρώνει από τον COVID19 και τι μπορείτε να κάνετε για την καλύτερη ανάρρωση.

 

Η COVID 19 είναι μια νέα, ιδιαίτερα μεταδοτική ασθένεια και αποτελεί μια πρόκληση τόσο για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους όσο και για το υγειονομικό προσωπικό. Οι ασθενείς που αναρρώνουν δεν πρέπει να αισθάνονται απομονωμένοι, μέσω των συστηματικών και καλά σχεδιασμένων εφαρμογών απλών πρακτικών, της επικοινωνίας με τον Οικογενειακό γιατρό τους μπορούν σταδιακά να επιστρέψουν στην κανονικότητά τους.

Δείτε αναλυτικά τον ΟΔΗΓΟ για ασθενείς εδώ

Πηγή: cretalive.gr