ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

Οι πολιτικοί μας πρέπει να καταλάβουν ότι ο κόσμος δεν θέλει και βαρέθηκε να βλέπει τα ίδια πρόσωπα, είτε είναι Βουλευτές είτε Περιφερειάρχες είτε Νομάρχες ή Δήμαρχοι να τον εκπροσωπούν. Καλή είναι η εμπειρία λόγω χρόνων αλλά μετά από πολλά χρόνια Διοίκησης του ίδιου ατόμου οδηγεί σε άλλα «μονοπάτια». Άρα νέα πρόσωπα χρειάζονται στο πολιτικό προσκήνιο, νέοι και στην ηλικία κι ας είναι άπειροι. Θα αποκτήσουν την εμπειρία και καλό είναι μετά από κανά δυο τετραετίες να αποσύρονται και ούτε να επανέρχονται ξανά και ξανά.

Πολλοί λένε μας το ζητάει ο κόσμος και γι’ αυτό βάζω υποψηφιότητα. Ας μην τους «πιάνει ο πόνος»! για την πόλη τους που την αγαπούν κι ενδιαφέρονται. Μπορούν να προσφέρουν και χωρίς να είναι διοικούντες. Όχι «καρέκλα» συν μισθός συν… συν…

Μάλιστα όταν άκουσαν ότι σε Περιφέρειες και Δήμους θα εφαρμοσθεί η Απλή Αναλογική έτρεμαν γιατί γνωρίζουν πως πολλοί από αυτούς δεν πρόκειται να επανεκλεγούν και ωρύονται στις τηλεοράσεις. Όταν πολιτικοί μας πηγαίνουν να επισκεφθούν πληγέντες από πυρκαγιά, από πλημμύρες κτλ. να ξέρουν πως οι άνθρωποι εκεί δεν θέλουν να δουν το «μπόι» τους, ούτε να ακούσουν παρήγορα λόγια και που πολλές φορές τους τα έχουν γράψει κάποιοι, ούτε να κάνουν εκείνες τις ώρες πολιτικοί, ούτε να ρίχνουν λίγα λουλούδια και να φεύγουν βιαστικά για να προλάβουν και αλλού… Θέλουν πράξεις, χρειάζονται πράξεις και δαπάνες και από τους δικούς τους ακόμη παχυλούς μισθούς.

Λοιπόν όχι στα μικροπολιτικά τεχνάσματα, όχι σε ρατσιστές, όχι κρύψιμο πίσω από φτιαχτές δημοσκοπήσεις, ούτε μονόφθαλμα αντιμετώπιση πραγμάτων, όχι φοβίες στις αλλαγές, αλλά αλλαγή χωρίς να λογαριάζουν πολιτικό κόστος.

Παραθέτω λόγια κάποιων: Όχι πολιτικούς που ηδονίζονται επειδή νιώθουν σημαντικοί, ενώ είναι ένα τίποτα.

Δεν θέλουμε παλιά «υλικά», αλλά καινούργια και μάλιστα τα καλύτερα από τα καινούργια.

Όχι σε όσους χαϊδεύουν αυτιά και τάζουν λαγούς.

Η πολιτική γλώσσα να μην είναι σχεδιασμένη να κάνει τα ψέματα να ακούγονται αληθινά. Η γκρίνια από τον καναπέ και η τζάμπα επανάσταση στο ίντερνετ δεν αλλάζουν τα πράγματα. Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν κάτι θα ήταν παράνομες. Οι πολιτικοί και οι πάνες πρέπει να αλλάζουν συχνά.

Ας προβληματιστούν αυτοί που βάζουν υποψηφιότητα και ας προβληματισθούμε κι εμείς για το ποιος αξίζει για να του ρίξουμε τη ψήφο μας.