Το 1ο Γυμνάσιο Δράμας επισκέφθηκε ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Πληροφόρησης του ΟΗΕ για την Ελλάδα κ. Δημήτρης Φατούρος.

Σε σχετική ανακοίνωση του 1ου Γυμνασίου αναφέρονται τα εξής:

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος με θέμα «Υπέρμαχοι των ανθρώπινων δικαιωμάτων που αλλάζουν τον κόσμο μας» και υπεύθυνη τη φιλόλογο του σχολείου μας κα Ελ. Γεωργιάδου, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στο σχολείο μας τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας και Πληροφόρησης του ΟΗΕ για την Ελλάδα κ. Δημήτρη Φατούρο. Ο κ. Φατούρος συνομίλησε με τους μαθητές τμημάτων του σχολείου μας για θέματα που σχετίζονται με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και το ρόλο του στην Ελλάδα του χθες και του σήμερα. Παρουσίασε και ανέλυσε τους 17 στόχους που έχει θέσει ο Οργανισμός για τη βιώσιμη ανάπτυξη (Ισότητα των φύλων, Μηδενική πείνα, Λιγότερες ανισότητες κ.α.) και απάντησε στις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Η χαρά μας πολλαπλασιάστηκε καθώς βρέθηκαν μαζί μας μέσω τηλεδιάσκεψης μαθητές και μαθήτριες από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, από την Κω, την Λέρο αλλά και από την Ίμβρο! Αξιοποιώντας τα εργαλεία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μαθητές από τις παραπάνω περιοχές είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στην συζήτηση που έλαβα χώρα στο αμφιθέατρο του 1ου Λυκείου – 1ου Γυμνασίου Δράμας. Ο κ. Φατούρος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως ο κόσμος μας σήμερα είναι καλύτερος σε σχέση με το παρελθόν και ότι θα γίνει ακόμη καλύτερος για τις επόμενες γενιές!