«Προσχηματική η συγγνώμη Αυγενάκη, υποκριτική η διαγραφή του από την Κ.Ο. και όχι το κόμμα της Ν.Δ.»

 

«Είναι εντελώς απαράδεκτη η πρακτική που βαρύνει τον κ. Αυγενάκη. Το πιο σημαντικό είναι ωστόσο η προσπάθεια παρασιώπησης του γεγονότος. Η επίθεση έγινε την Παρασκευή και η Ν.Δ. με τη μιντιακή παντοδυναμία που διαθέτει προσπάθησε να το κρατήσει εκτός δημόσιας συζήτησης μέχρι την Τρίτη. Αυτό είναι το πρόβλημα. Ενώ ξέρει το Μαξίμου ότι στέλεχός της, πρώην Υπουργός, συμπεριφέρθηκε με ένα απαράδεκτο, σκαιό και απόλυτα καταδικαστέο τρόπο, προσπάθησε να το κρατήσει κρυφό», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Δράμας Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open «Τώρα Μαζί».

«Να γιατί είναι προσχηματική η συγγνώμη του κ. Αυγενάκη και υποκριτική η διαγραφή από την Κ.Ο. της Ν.Δ., εφόσον δεν συνοδεύεται με απομάκρυνσή του από το κόμμα. Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι επιτρεπτή για μέλος του Κοινοβουλίου αλλά είναι επιτρεπτή για μέλος της Ν.Δ.; Βλέπουμε ότι η αλαζονεία, η οίηση έχουν εμφιλοχωρήσει στις συμπεριφορές των στελεχών της Ν.Δ. Δεν θέλω να πω ότι ο κάθε ΝΔκράτης συμπεριφέρεται έτσι. Αλλά το γεγονός ότι δεν πήραν τα μέτρα τους αμέσως μετά την εκδήλωση της αδιανόητης πράξης του κ. Αυγενάκη και πέρασαν τόσες μέρες προσπαθώντας να το κρατήσουν στο σκοτάδι, δείχνει το πως πραγματικά αντιλαμβάνονται αυτά τα καίρια ζητήματα», συμπλήρωσε.

«Ως πολιτικό σύστημα εισπράττουμε την κριτική και την απογοήτευση όπως φάνηκε με την μεγάλη αποχή στις Ευρωεκλογές. Τέτοιου είδους συμπεριφορές επιτείνουν την αντιπολιτική στάση των πολιτών και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης», επεσήμανε.

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ανοικτό δημοκρατικό κόμμα. Έχουμε κατακτήσει το δικαίωμα της έκφρασης διαφορετικής γνώμης και είναι προφανές ότι αυτά συζητούνται στα όργανα και καταλήγουμε σε μια συνολική, συνθετική απόφαση. Το να διαφοροποιείται κάποιος από κάποια εισήγηση είναι θα έλεγα και απαραίτητο για να τροφοδοτείται η συζήτηση. Έχει μεγάλη σημασία ότι στην Π.Γ. επικράτησε ένα κλίμα καταλλαγής και συνεννόησης και η Κ.Ε. θα κουβεντιάσει πολιτικά, βεβαίως με αποκλίσεις και αντιπαραθέσεις, για την επόμενη μέρα. Είμαστε μετά τις Ευρωεκλογές, κρατήσαμε τη δεύτερη θέση, απαραίτητη για ένα επιπλέον βήμα που απαιτεί η κοινωνία. Γιατί ούτε το 15% του ΣΥΡΙΖΑ ούτε το 13% του ΠΑΣΟΚ δείχνουν δυναμική ανατροπής των συσχετισμών».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τη σχέση του κ. Κασσελάκη με τον Αλ. Τσίπρα, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Όπως είπε ο Πρόεδρος δεν πρόκειται για κόντρα με τον Αλ. Τσίπρα με τον οποίο έχει μια πολιτική σχέση όπως πρέπει να έχει και να έχουμε όλοι μας. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο εμβληματικός αρχηγός της παράταξης και το ειδικό βάρος του είναι εξαιρετικά σημαντικό».

«Οι επιλογές του Προέδρου θα κριθούν από το Συνέδριο. Οι θέσεις δεν είναι παρακολούθημα του προσώπου μας. Ερχόμαστε στην Αριστερά για να υπηρετήσουμε ένα συλλογικό όραμα. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι πρέπει να είναι δια βίου στις ίδιες θέσεις. Θα δούμε τι θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος, θα ακούσει τις απόψεις μας και εκεί θα διαμορφωθούν οι νέες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Οτιδήποτε άλλο δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας. Όπου πάμε μας λέει ο κόσμος “κάντε κάτι”. Είναι μια εναγώνια προσταγή. Και αυτό οφείλουμε να το κάνουμε πράξη».