Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες,

Νέες μητέρες, φοιτήτριες, συνταξιούχες, μετανάστριες και πρόσφυγες,

Ο Σύλλογος Γυναικών Δράμας (μέλος ΟΓΕ) σας καλεί να τιμήσουμε αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά διεκδικώντας ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή της εργαζόμενης γυναίκας.

Συμμετέχουμε μαζικά στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση

στις 11:00 στην κεντρική πλατεία.

Δεν υποτασσόμαστε στη λογική που μας καλεί να σκύψουμε το κεφάλι και να επιλέξουμε το “μικρότερο κακό” που μας οδηγεί από το κακό στο χειρότερο για να θεριεύουν τα κέρδη μιας χούφτας παρασίτων. Το μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς μάς δείχνει και σήμερα τον δρόμο : ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ – ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ με τη συλλογική οργανωμένη δράση μας.

Οι γυναίκες της βιοπάλης ξεσηκωνόμαστε ενάντια σε κάθε αντεργατική πολιτική, που μας θέλει σύγχρονες σκλάβες και αντιμέτωπες

  • με την εργασιακή ζούγκλα που έχουν διαμορφώσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τα εξουθενωτικά ωράρια και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας,
  • με μισθούς στα “τάρταρα” και την ακρίβεια να τσακίζει το πενιχρό μας εισόδημα,
  • με ένα αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο, που φέρνει σε αντιπαράθεση το δικαίωμα στην εργασία με τα μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας, γιατί θεωρούνται κόστος για την εργοδοσία και το κράτος.

ΩΣ ΕΔΩ με τα εγκλήματα της αντιλαϊκής πολιτικής τους σε κάθε πλευρά της σκληρής μας καθημερινότητας, με τις οδυνηρές συνέπειες τους στις ζωές μας για την προώθηση της επιχειρηματικής δράσης!

Σήμερα, την εποχή της ψηφιοποίησης και της αυτοματοποίησης υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες ΟΛΩΝ μας! Γι’ αυτό παλεύουμε ενάντια στην εμπορευματοποίηση κάθε πλευράς της κοινωνικής ζωής, για να σπάσει ο “φαύλος κύκλος” της εκμετάλλευσης και της βίας. Γι αυτό :

Ξεσηκωνόμαστε διεκδικώντας να εξασφαλιστεί καθολικά η σταθερή εργασία με σταθερό ωράριο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα κατοχυρωμένα από Συλλογικές Συμβάσεις, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, με προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας, με μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με ελεύθερο χρόνο για όλες τις εργαζόμενες.

Απαιτούμε ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας. Δημόσιες δωρεάν δομές και υπηρεσίες προστασίας και στήριξης των κακοποιημένων γυναικών, της οικογένειας και των παιδιών χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ιδιωτών.

Παλεύουμε για να σπάσει επιτέλους η αλυσίδα της εκμετάλλευσης που σφίγγει τη θηλιά γύρω από το λαιμό των εργαζόμενων γυναικών. Ο ασυμβίβαστος κοινός αγώνας, των γυναικών και των ανδρών της βιοπάλης, ενάντια στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης και η αλληλεγγύη είναι τα όπλα μας!

Ζήτω η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!