Για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κυρό Παύλο που σήμερα αναχώρησε για την Θριαμβεύουσα Εκκλησία…

Στη ζωή μας, αγαπητοί μου φίλοι και αδελφοί, γνωρίζουμε κάποιους ανθρώπους που αφήνουν ανεξίτηλα τα σημάδια τους.
Η φιλία όμως, η πιο έντονη και δυνατή, είναι αυτή που ξεκινά ξαφνικά και απρόσμενα σε κάποια στιγμή της ζωής μας και αυτή η φιλία μετατρέπεται σε αδελφική αγάπη, έμπρακτο ενδιαφέρον αλλά και αλληλοβοήθεια σε διάφορες συγκυρίες της πολυτάραχης ζωής μας και δη σε στιγμές δύσκολες και σε “πειρασμούς” που αποτελούν τροχοπέδη στη πορεία μας αλλά ταυτόχρονα και ένα κίνητρο να γίνουμε καλύτεροι.
Έτσι, εξελάμβανα πάντοτε τη φιλία του μακαριστού πλέον αδελφού και συλλειτουργού της ημών μετριότητος, Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου.
Η αδελφική φιλία και αγάπη που αναπτύξαμε άντεξε στο χρόνο και στο διάβα της ζωής μας, έστω κι αν η διακονία αμφότερων στην Εκκλησία, μας ανάγκαζε να βρισκόμαστε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Εξάλλου, τέτοιες μακροχρόνιες φιλίες, που μοιάζουν σαν τις λαμπερές ακτίνες του ήλιου, που απλώνουν το φως τους και στις πιο κρυφές γωνιές, είναι και αυτές που αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου και στις διάφορες προκλήσεις που εμφανίζονται.
Έτσι ήταν η φιλία μου με τον μακαριστό Παύλο, ωσάν τον βράχο, που στέκεται ολάκερος και ισχυρός μπροστά σε κάθε δυσκολία, σε κάθε στεναχώρια και θλίψη.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ την καρδιακή του αγάπη, την καθημερινή μας επικοινωνία, το άοκνο, ειλικρινές και άδολο ενδιαφέρον του, τις πνευματικές του συμβουλές αλλά και τις εύστοχες παρατηρήσεις του. Όλα ευπρόσδεκτα από τον φίλο και αδελφό Παύλο, διότι η φιλία του συνείχε τη δική μου διακονία εδώ στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.
Η είδηση του θανάτου του με συγκλόνισε. Ανθρωπίνως θρηνώ και στεναχωρούμε. Θεολογικώς χαίρομαι διότι, μέσα σε αυτή την αναστάσιμη περίοδο και χαρά, ο φίλος και αδελφός Παύλος βρίσκεται πλέον εν χειρί Χριστού Αναστάσταντος.
Είθε ο Φιλεύσπλαχνος και Πανάγαθος Θεός της αγάπης να αναπαύει την ψυχή του φίλου και αδελφού κυρού Παύλου στη “Χώρα των Ζώντων” και η Αγία Βαρβάρα, πολιούχος της πόλεως της Δράμας, που τόσο πολύ ευλαβούνταν και τιμούσε να τον προϋπαντήσει στην “Ουράνιο Πολιτεία”.
Χριστός Ανέστη αδελφέ μου και καρδιακέ φίλε, Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Δράμας κυρέ Παύλε.
Πηγή: exapsalmos.gr