• «Συναυτουργοί στο διαρκές έγκλημα των υποκλοπών όσοι δεν αντιδρούν»
  • «Δεν θα επιτρέψουμε η κρίση της Κυβέρνησης να γίνει κρίση της κοινωνίας»

 

Για συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2023, κάτω από τον ζόφο των υποκλοπών, έκανε λόγο στην ομιλία του, ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, τονίζοντας ότι δεν μπορούν οι Βουλευτές να αγνοούν ένα μείζον γεγονός όπου καταρρέει το κράτος δικαίου. «Πώς είναι δυνατόν όλοι να υπερψηφίζετε τον προϋπολογισμό και να δίνετε ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση; Γίνεστε συναυτουργοί στο διαρκές έγκλημα κατά του κράτους δικαίου και δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Δοκιμάζονται οι θεσμοί. Η ΑΔΑΕ πήγε να κάνει έλεγχο στον πάροχο, κάτι που έπρεπε να κάνει εδώ και πολύ καιρό ο ερευνών εισαγγελέας και του αντιτάχθηκε. Παρενέβη μάλιστα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σε μια ιδιωτική συνομιλία για να εκφράσει άποψη. Καταλαβαίνετε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα; Πώς μπορείτε εσείς που επαίρεστε ότι συνεισφέρατε στη θεμελίωση της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας και όντως συνεισφέρατε, να τα παρακολουθείτε όλα αυτά άβουλοι και αμέτοχοι;»

Ο κ. Ξανθόπουλος επεσήμανε με έμφαση ότι δεν πρόκειται για αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ αλλά μεταξύ των δυνάμεων που στηρίζουν το κράτος δικαίου και όσων βυσσοδομούν εναντίον του. «Πρέπει να πάρετε θέση και η σιωπή σας και η συνέργεια σας σε όσα γίνονται είναι εξαιρετικά ανησυχητική για την χώρα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στον υπό συζήτηση προϋπολογισμό, υπογράμμισε ότι ενισχύει τις ανισότητες, ευνοώντας μόλις το 7% των πολιτών. Μίλησε επίσης για μείωση των δαπανών σε υγεία και παιδεία, αύξηση του ιδιωτικού χρέους και του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, τεχνητή και στατιστική διαχείριση της ανεργίας και αποκάλεσε άγος τα 8 δις των απευθείας αναθέσεων.

«Δεν θα επιτρέψουμε η κρίση της Κυβέρνησης να γίνει κρίση της κοινωνίας. Είμαστε εδώ στις ερχόμενες εκλογές για να εκφράσουμε την αισιοδοξία των πολιτών και με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να πρωτοστατήσουμε στην δημιουργία προοδευτικής κυβέρνησης που θα βάλει τα συμφέροντα των πολλών πάνω από τα συμφέροντα των λίγων», κατέληξε.