Ο Πρόεδρος των ζυθεστιατόρων του Ν. Δράμας Ανέστης Τοπαλίδης σε τοποθέτησή του για την υφιστάμενη κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο ανέφερε τα εξής:

«Ο κλάδος των ζυθεστιατόρων έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ όλων των συναδέλφων που μας δίνει τη δυνατότητα να συμβάλλουμε τόσο στην καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πελάτες μας, αλλά και στη διαμόρφωση των καλύτερων δυνατών εργασιακών συνθηκών για το προσωπικό των επιχειρήσεών μας. Σε αυτό το πλαίσιο η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, όπως έχει δημιουργηθεί από τις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, είναι ένα βήμα για να γίνουμε καλύτεροι και να επικοινωνήσουμε για ακόμα μια φορά με τον κόσμο.

Η θερινή περίοδος δεν έχει μέχρι στιγμής δώσει θετικό πρόσημο στον κλάδο μας στον Νομό μας. Περιμέναμε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, η οποία θα τόνωνε την τοπική οικονομία και θα ενίσχυε την τοπική κοινωνία πολλαπλώς. Η χαμηλή επισκεψιμότητα προστίθεται στις ήδη δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, το υψηλό ενεργειακό κόστος, την αύξηση των τιμών των πρώτων υλών που αγγίζει το 50%, την αποδυνάμωση της αγοραστικής ικανότητας του κοινού και δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες στους επαγγελματίες. Παρόλα αυτά όμως, ο επαγγελματισμός και η υπευθυνότητα των συναδέλφων, καταφέρνουν να διατηρήσουν το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υψηλό, ενώ παράλληλα οι αυξήσεις στους τιμοκαταλόγους δεν υπερβαίνουν το 10% για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε μια ισορροπία που θα επιδράσει θετικά.

Ως Πρόεδρος των ζυθεστιατόρων του ν. Δράμας, θα είμαι δίπλα στους συναδέλφους μου και μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να καταφέρουμε να κρατήσουμε τον κλάδο ζωντανό και παραγωγικό. Θα συνεχίσω τις επαφές με Προέδρους και συναδέλφους σωματείων από όλη τη χώρα για να καταφέρουμε να βρούμε κοινούς τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων μας και συντεταγμένα να θέσουμε τα αιτήματά μας στο αρμόδιο Υπουργείο.

Προσωπικά θα συνεχίσω τις επαφές με το Υπουργείο μέσω των συνεχών επιστολών που καταθέτω και θα εντείνω τις προσπάθειες και τις κινητοποιήσεις μας, ώστε να καταφέρουμε να βρούμε δίκαιες, βιώσιμες λύσεις στα αιτήματα μας.