Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης θα κολυμπήσει την Παρασκευή στις 4 Νοεμβρίου το πρωί, την απόσταση των 50 χιλιομέτρων μεταξύ Ρόδου και Πανορμίτη, τιμώντας και τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή και τους 353.000 χιλιάδες δολοφονημένους συμπατριώτες μας, που έπεσαν θύματα της πολιτικής της Γενοκτονίας αρχικά των νεότουρκων και στην συνέχεια των κεμαλιστών την περίοδο 1914-1922, με την ολοκλήρωση του εγκλήματος της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.

Η φωτογραφία είναι από την προχθεσινή υποδοχή του στο αεροδρόμιο της Ρόδου , φορώντας την επετειακή φανέλα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ποντιακού Ελληνισμού (Π.Α.Σ.Π.Ε.), από τον πρόεδρο Παναγιώτη Γεωργιάδη και το μέλος του Δ.Σ. του τοπικού ποντιακού συλλόγου, με την γλυκύτατη μικρή ποντιοπούλα.

Αγαπητέ Χαράλαμπε ευχόμαστε από καρδιάς η Παναγία Σουμελά να σου δίνει δύναμη και υγεία για την ολοκλήρωση του σπουδαίου εγχειρήματός σου, που τιμά την Ποντιακή καταγωγή σου, μας κάνει εθνικά υπερήφανους, όπως και εκατομμύρια συμπατριώτες μας σε όλο τον κόσμο, αλλά στέλνει ηχηρά μήνυμα και στους γείτονές μας.