ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ «ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΥ»

 

 

Το «Κέντρο Ζωγραφικής Γιάννη Νίκου», το οποίο λειτουργεί μόνιμα στο Μόναχο από τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, διοργανώνει την έκθεση ζωγραφικής «Μαγικός Κόσμος» με έργα του κ. Γιάννη Νίκου. Η διάρκεια της έκθεσης ζωγραφικής είναι από τις 14 έως τις 24 Μαρτίου με ωράριο λειτουργίας τις καθημερινές 10.00-15.00 & 17.30-20.00 και τα Σαββατοκύριακα 17.00-21.00.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 14 Μαρτίου, στις 18.300, παρουσία του ίδιου του κ. Γιάννη Νίκου, ο οποίος είναι ένας από τους ελάχιστους Έλληνες ζωγράφους που συνδυάζουν το φανταστικό με τον μαγικό ρεαλισμό. Ο κ. Νίκου θεωρείται από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του μαγικού ρεαλισμού, ενώ είναι επίσης γνωστός για τη μοναδική για σύγχρονο ζωγράφο δημιουργία του στον τομέα της μυθολογίας και της ιστορίας. Παράλληλα με το έργο του στον χώρο της ζωγραφικής του «Φανταστικού» έχει δημιουργήσει μια σειρά έργων με θέματα από την «Ιλιάδα», τους θεούς και τους ήρωες της ελληνικής μυθολογίας, ενώ έχει απεικονίσει σε επικές συνθέσεις ιστορικά γεγονότα όπως «Ο Μ. Αλέξανδρος στα Γαυγάμηλα», «Η Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως», «Η Τριλογία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου», καθώς και έργα από το 1821 και τη σύγχρονη ιστορία. Ο Γιάννης Νίκου έχει εκθέσει σε Βρυξέλλες, Μιλάνο, Μπρέσια, Γένοβα, Ρώμη και Τορόντο, ενώ έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις σε Βασιλεία, Παρίσι, Σπολέτο, Τόντι, Ρώμη, Τορίνο, Σαβόνα, Μάλτα, Ν. Υόρκη, Τορόντο, Αμβέρσα και Λευκωσία.

Το «Κέντρο Ζωγραφικής Γιάννης Νίκου» λειτουργεί στην καρδιά του Μονάχου (ankauf am Nordbad, Schleissheimer Strasse 119) και διευθύνεται από τον κ. Μάριο Κουλαουζίδη, ο οποίος ξεναγεί τους επισκέπτες στα θέματα των πινάκων. Έτσι επισκέπτες από όλο τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στα έργα του διακεκριμένου ζωγράφου. Στο «Κέντρο Ζωγραφικής Γιάννης Νίκου» φιλοξενούνται αντιπροσωπευτικά έργα από όλους τους θεματικούς κύκλους του καλλιτέχνη, τα οποία μάλιστα ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.