Σε ανακοίνωση του Τομέα Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δράμας, σχετικά με τη λειτουργία της Αγοράς Παραγωγών, αναφέρονται τα εξής:

Ο λαϊκισμός, το ψέμα και ο επικοινωνιακή διαχείριση – παραπλάνηση έχουν κοντά ποδάρια. Κανείς πλέον, είτε από την Κυβέρνηση της Ν.Δ., είτε από τους Δραμινούς εκπροσώπους της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να εμπαίζει τη Δράμα και τους Δραμινούς αγρότες – παραγωγούς.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ:

Το 2014 με τον νόμο 4235/2014, παρ.1, άρθρο 56, ΦΕΚ 32Α το ΠΑΣΟΚ δια του Δραμινού Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Θανάση Τσαυτάρη θεσπίζει σε πανελλαδικό επίπεδο την πιλοτική λειτουργία των ΑΓΟΡΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ μία εξ αυτών και στη Δράμα.

Η πολιτική αυτή του ΠΑΣΟΚ βασιζόταν στην θέση αρχών και αξιών μας για ανάδειξη και προβολή των ποιοτικών τοπικών αγροτικών προϊόντων, την προώθηση εναλλακτικών μορφών διάθεσής τους, την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των αγροτών-παραγωγών και την τόνωση των τοπικών οικονομιών. Δηλαδή εν προκειμένω της ΔΡΑΜΙΝΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

Άμεσα σε επίπεδο Δράμας με διοίκηση ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια τέθηκε σε λειτουργία η τοπική Δραμινή αγορά παραγωγών αγροτικών προϊόντων.

Το 2016 και το 2017 ο ΣΥΡΙΖΑ με τους νόμους 4384/2016 & 4492/2017 ΚΑΤΑΡΓΕΙ τον νόμο ΠΑΣΟΚ και τη λειτουργία της Δραμινής αγοράς παραγωγών αγροτικών προϊόντων.

Την τετραετία 2019-2023 η Ν.Δ. εμπαίζει τη Δράμα και τους Δραμινούς αγρότες-παραγωγούς παραπέμποντας την επίλυση του θέματος στις καλένδες. Τον Δεκέμβριο του 2022 το έγκλημα σε βάρος της τοπικής Δραμινής αγροτικής οικονομίας ολοκληρώνεται. Στις 12-12-2022 η Ν.Δ. εισάγει νομοσχέδιο στη Βουλή, που μεταξύ άλλων ρυθμίζει και θέματα λαϊκών αγορών.

Με το νομοσχέδιο αυτό η Ν.Δ. αφενός μεν απροκάλυπτα επικυρώνει την κατάργηση από τον ΣΥΡΙΖΑ του θεσμού των αγορών παραγωγών αγροτικών προϊόντων, αφετέρου δε απαξιώνει και εκθέτει πλήρως τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και των φορέων παραγωγών-αγροτών της Δράμας, στους οποίους υποσχόταν επίλυση του θέματος.

Ωσεί παρόντες ο Βουλευτής και τα κομματικά στελέχη της Ν.Δ. της Δράμας. Προτάσσουν το κομματικό έναντι του Δραμινού συμφέροντος.

Σιωπούν και δεν αντιδρούν. Άμοιροι ευθυνών και η Κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα. Καταφανές ότι «εμετρήθησαν, εζυγίσθησαν και ευρέθησαν ελλιπείς».

Όμως δεν είμαστε όλοι όμοιοι και ίδιοι.

Στις 12-12-2022 στο επίμαχο νομοσχέδιο η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δράμας Χαρά Κεφαλίδου καταθέτει τροπολογία, δίνοντας ουσιαστικές και τυπικές διεξοδικές λύσεις.

Η τροπολογία απορρίπτεται, ο Πρωθυπουργός επισκέπτεται την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας, δηλαδή τους τέσσερεις Νομούς -επιδεικτικά- πλην Δράμας.

Απόλυτη σιωπή ασυρμάτου από τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ. Ο επιλεκτικός αποκλεισμός, η προκλητική απομόνωση, η άνευ προηγουμένου απαξίωση της Δράμας εκτυλίσσεται μπροστά μας και η Ν.Δ. Δράμας και ο κυβερνητικός Βουλευτής πανηγυρίζουν.

Γιατί άραγε;

Μπροστά στο αδιέξοδο της διάσπασης του παραγωγικού-εμπορικού ιστού της Δράμας – μέσω των εκατέρωθεν δικαστικών αγωγών και καταγγελιών- δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς και οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, πέρα και έξω από κάθε λογική «πολιτικού κόστους». Απαιτούμε νομοθετική λύση και την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος από την Κυβέρνηση χωρίς το θέμα να σέρνεται με τον ένα ή άλλο τρόπο μέχρι τις εκλογές.

Οφείλουμε να συνθέσουμε και να βρούμε διεξόδους προς όφελος όλων των παραγωγικών φορέων.

Για το καλό της Δράμας και της τοπικής οικονομίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Δράμας θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες.

Το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. Το ΠΑΣΟΚ Δράμας υπάρχει για να μετατρέπει τις ανάγκες της Δραμινής κοινωνίας σε πολιτική-κυβερνητική προγραμματική πρόταση προς όφελος της Δράμας και των Δραμινών.

Αυτός είναι ο ρόλος και η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ.