Σε ανακοίνωση του Δήμου Παρανεστίου αναφέρονται τα εξής:

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Παρανεστίου , με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παρανεστίου Αναστάσιου Καγιάογλου, συνάντηση εργασίας στην οποία συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Δράμας και Ξάνθης Χριστόδουλος Μαμσάκος και Μανώλης Τσέπελης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Παρανεστίου Χορόζογλου Σάββας, ο Αντιδήμαρχος τουρισμού Ξάνθης Αμβροσιάδης Παναγιώτης, οι Γενικοί Γραμματείς των Δήμων Παρανεστίου και Ξάνθης Δασκάλου Θωμάς και Ψωμά Σοφία, ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Δράμας Μανώλης Χατζόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες των 3 Δήμων.

Στόχος ο κοινός σχεδιασμός με συνέργειες και πρωτοποριακά «εργαλεία», ώστε η ευρύτερη περιοχή μας να μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό 365 ημέρες τον χρόνο.

Όλοι συμφώνησαν ότι ο τουρισμός στην περιοχή έχει τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, αφού διαθέτει μοναδικούς πόρους διεθνούς εμβέλειας.

Και οι 3 Δήμαρχοι συμφώνησαν ότι με συνέργειες και κοινές προσπάθειες θα έχουμε σύντομα θετικά αποτελέσματα.

Θα υπάρξουν, μάλιστα, στοχευμένες δράσεις, που σύντομα θα ανακοινωθούν.

Αυτό σημαίνει ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ μεταξύ των Δήμων που διαθέτουν κοινά χαρακτηριστικά, θέληση υπέρβασης των διοικητικών ορίων και διοργάνωσης κοινών δράσεων.

Το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι κινήσεις και πρωτοβουλίες των 3 Δημάρχων προς αυτή την κατεύθυνση, σε συνεργασία και με άλλους φορείς.