Την ομάδα robo-inventors του φροντιστηρίου @robot’s της Δράμας βράβευσε σήμερα (9/7) ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος για την τρίτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas 2021.

Η ομάδα αποτελείται από μαθητές της Ε’ και της Στ’ Δημοτικού και συγκεκριμένα από τους Απόστολο Καραγιαννίδη, Χάρη Καριπίδη, Γιώργο Μιχαλακόπουλο, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Χρύσα Τουκματσή, ενώ προπονήτρια τους είναι η εκπαιδευτικός κ. Μαρία Σαρπότα.

Τα παιδιά, συνοδευόμενα και από γονείς, επισκέφτηκαν τον κ. Μαμσάκο στο γραφείο του και του παρουσίασαν το project με το οποίο κατέλαβαν την τρίτη θέση στην Ελλάδα. Το φετινό θέμα του διαγωνισμού Ρομποτικής αναφερόταν σε εφευρέσεις από τον Αρχιμήδη έως τον Leonardo Da Vinci και τα παιδιά εμπνεύστηκαν από αυτές και τις εξελίξανε σε ρομποτικές κατασκευές – αυτοματισμούς.

Απευθυνόμενος στα παιδιά ο κ. Μασμάκος ανέφερε: «Ειλικρινά θέλω να σας συγχαρώ από καρδιάς για όλο αυτό το επίτευγμά σας, να πάρετε μέρος σε αυτό το διαγωνισμό και μάλιστα να πάρετε την τρίτη θέση. Είναι πολύ τιμητική αυτή η θέση και για εσάς τους ίδιους και για τους γονείς σας, αλλά και για όλη τη Δράμα». Μάλιστα, ο Δήμαρχος Δράμας παρέδωσε στα μέλη της ομάδας robo-inventors, αλλά και στην εκπαιδευτικό κ. Σαρπότα επαίνους, σημειώνοντας πως «σε αυτή σας την προσπάθεια, όπου μπορεί η πόλη θα είναι δίπλα σας και κοντά σας». Από την πλευρά της, η κ. Σαρπότα, εκ μέρους και των παιδιών, προσέφερε στον κ. Μαμσάκο μια αναμνηστική κούπα του φροντιστηρίου.

Στο διάλογο που είχαν οι μαθητές με τον Δήμαρχο Δράμας ανέφεραν πως, μετά την τρίτη θέση σε όλη την Ελλάδα, στόχος τους είναι η Ολυμπιάδα Ρομποτικής, αφού πρώτα κατακτήσουν την πρώτη θέση σε πανελλαδικό επίπεδο.