Με απόφαση του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, ο κ. Δημήτρης Καραμπατζάκης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, ορίστηκε άμισθος ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου με αρμοδιότητα την παροχή εξειδικευμένων συμβουλών επί θεμάτων ανάπτυξης της ψηφιακής τεχνολογίας στο Δήμο Δράμας, καθώς και επί θεμάτων τεχνολογίας και πληροφορικής.

Από τη συγκεκριμένη απόφαση δεν προκαλείται δαπάνη εις βάρος του κρατικού ή δημοτικού προϋπολογισμού, ενώ ο κ. Καραμπατζάκης υπόκειται ιεραρχικά απευθείας στο Δήμαρχο Δράμας και θα ασκεί καθήκοντα επιτελικά χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οιασδήποτε μορφής.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καραμπατζάκης ήταν εκλεγμένος κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο και είχε διατελέσει Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Ήταν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2019 με την Δημοτική Αρχή, χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί, όντας πάντως ο πρώτος επιλαχών της παράταξης “Ενώνουμε τη Δράμα”.

Από πολλούς, εκείνη την περίοδο, είχε εκφραστεί η άποψη ότι το ήθος και η εργατικότητά του θα λείψουν από το Δημοτικό Συμβούλιο. Πλέον, ο κ. Καραμπατζάκης, με την παρουσία του στη θέση του άμισθου ειδικού συμβούλου, εκτιμάται ότι θα βοηθήσει σημαντικό στο έργο της Δημοτικής Αρχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Καραμπατζάκης αποτελεί τον δεύτερο άμισθο ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου Δράμας, καθώς είχε προηγηθεί ο ορισμός του κ. Γιώργου Σαλπιστή (μαθηματικός, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου πάνω στην Επιχειρησιακή Έρευνα, καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), με αρμοδιότητα τη παροχή εξειδικευμένων συμβουλών επί της οργάνωσης και λειτουργίας των μονάδων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν στο Δήμο της Δράμας, καθώς και επί της οργάνωσης και λειτουργίας του τομέα του Πολιτισμού και ειδικότερα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που οργανώνονται από το Δήμο Δράμας.

Ο κ. Σαλπιστής ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, στις τελευταίες εκλογές, με την παράταξη “Project Δράμα 2020” και είναι πρώτος επιλαχών.