Πριν από λίγη ώρα, το μεσημέρι της Δευτέρας (4/1), ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Ταραντίλης ανακοίνωσε τη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης, με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρά σε ριζικές αλλαγές σε συγκεκριμένα Υπουργεία, ενώ σε άλλα το σχήμα παρέμεινε ακριβώς το ίδιο.

Κατά κοινή ομολογία τα σημαντικότερα ζητήματα για τη Δράμα, εδώ και αρκετά χρόνια, παραμένουν η οδική σύνδεση με την Εγνατία, μέσω του άξονα Δράμα – Αμφίπολη, και η έναρξη λειτουργίας του Καταστήματος Κράτησης στο Νικηφόρο. Στα αρμόδια Υπουργεία και για τα δύο προαναφερθέντα ζητήματα δεν επήλθε καμία αλλαγή, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορεί να τεθεί ως επιχείρημα για τυχόν καθυστερήσεις, ο χρόνος που απαιτείται για να ενημερωθεί η νέα πολιτική ηγεσία.

Συγκεκριμένα, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο είναι αρμόδιο για το δρόμο Δράμα – Αμφίπολη, παρέμειναν στη θέση του Υπουργού ο κ. Κώστας Καραμανλής και στη θέση του Υφυπουργού ο κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης. Αμετάβλητη παρέμεινε και η σύνθεση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου συνεχίζουν ως Υπουργός ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ως Υφυπουργός Αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική ο κ. Λευτέρης Οικονόμου και ως Υφυπουργός Αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Από την επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή στο Μουσικό Σχολείο Δράμας
Επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γ. Κεφαλοφιάννη στη Δράμα
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γ. Παπαδόπουλο
Επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου στη Δράμα

 

Αναβάθμιση για έναν μόνιμο του Φεστιβάλ Δράμας

Από εκεί και πέρα, ο μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Νικόλας Γιατρωμανωλάκης εισήλθε στην Κυβέρνηση ως Υφυπουργός στο Υπουργείο Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού. Υπενθυμίζεται ότι από την ανάληψη των καθηκόντων του ως Γ.Γ. ο κ. Γιατρομανωλάκης δήλωνε πάντα “παρών” κατά τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, μιλώντας με θέρμη για την εκδήλωση και δεν αποκλείεται η κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση της Δράμας να έχει έναν ισχυρό σύμμαχο στο εσωτερικό της Κυβέρνησης.

Ο νέος Υφυπουργός Πολιτισμού Ν. Γιατρομανωλάκης (πρώτος από δεξιά) στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2019

 

Άλλες αλλαγές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Δράμα

Η πρώην πλέον Υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη μετακινήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού ως Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Τουριστικής Εκπαίδευσης και Ειδικών Μορφών Τουρισμού. Η κ. Ζαχαράκη είχε επισκεφτεί αρκετές φορές τη Δράμα και είχε αποκτήσει γνώση για ζητήματα εκπαίδευσης του Νομού. Τη θέση της Υφυπουργού αρμόδιας για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής ανέλαβε η κ. Ζέττα Μακρή.

Από τις επισκέψεις της Σ. Ζαχαράκη στη Δράμα

 

Τέλος, στον ανασχηματισμό επήλθαν σημαντικές αλλαγές στα Υπουργεία Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τα οποία χειρίζονται θέματα που αφορούν (και) τη Δράμα.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο σχετίζεται με ζητήματα της Αυτοδιοίκησης, η νέα σύνθεση έχει ως εξής:

Υπουργός: Μάκης Βορίδης

Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης: Στέλιος Πέτσας

Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης: Σταύρος Καλαφάτης

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο χειρίζεται αγροτικά και κτηνοτροφικά ζητήματα, η νέα σύνθεση έχει ως εξής:

Υπουργός: Σπήλιος Λιβανός

Υφυπουργός αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική: Γιάννης Οικονόμου

Υφυπουργός αρμόδια για την Αλιευτική Πολιτική: Φωτεινή Αραμπατζή (παρέμεινε στη θέση της).

Πλέον, οι τοπικοί πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες θα πρέπει να αναπτύξουν με ταχείς ρυθμούς συνεργασία με τις νέες ηγεσίες των δύο προαναφερθέντων Υπουργείων για προώθηση των Δραμινών ζητημάτων.