Η πραγματική ιστορία ενός άντρα που έδωσε ραντεβού με την πραγματική του νιότη στην κορυφή της Αφρικής. Ο λόγος για τον 74χρονο Γιάννη Καραδούκα που έφτασε στο υψόμετρο των 5.895 μέτρων και «πάτησε» στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής.

Ακολουθεί η εξιστόριση της εμπειρίας του από την Εβρίτισσα Κική Τσακαλδήμη η οποία μαζι με τον Γιάννη Καραδούκα «δάμασαν» και το όρος Καλιμάτζαρο:

 

“Οι κορυφές και τα βουνά, με είχαν κερδίσει από καιρό. Από το 2015 συγκεκριμένα που αποφάσισα να κυνηγήσω τα όνειρά μου, ο πλανήτης μού γνέφει και με προσκαλεί να τον γνωρίσω όπως ποτέ πριν. Και μαζί με αυτόν ανακαλύπτω τον εαυτό μου. Έτσι γίνομαι κάθε μέρα που περνά σοφότερη και δυνατότερη. Και αυτά σας τα γράφω χωρίς το παραμικρό ίχνος έπαρσης, καθώς νιώθω πως τα βουνά μού μεταδίδουν με τον τρόπο τους τη σοφία της φύσης.

Την οποία αν ο καθένας μας σιωπήσει κοντά της θα αφουγκραστεί να μας μιλάει ασταμάτητα και να μοιράζεται τα μυστικά της. Και το μοίρασμα αυτό είναι που με κάνει να θέλω να συνεχίζω να ανεβαίνω ψηλά και δίπλα μου να έχω ανθρώπους που πριν, ούτε καν τολμούσαν να σκεφτούν να ανεβούν σε βουνό. Βοηθώντας τους, μάλιστα, να πετύχουν το στόχο τους, καμαρώνω που ατενίζουν τον ορίζοντα πατώντας τη δική τους κάθε φορά κορυφή.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ