Σοκάρει ο αριθμός των ασθενών που έφυγαν σε μια μόλις ημέρα, την Τετάρτη 20/10 στο νοσοκομείο Σερρών!

Μεταξύ αυτών ο Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Σερρών (64 ετών) και ο υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σερρών (45 μόλις ετών).

Η πίεση πλέον είναι εμφανής στο νοσηλευτικό ίδρυμα των Σερρών, καθώς η κλινική covid έχει γεμίσει με 40 ασθενείς, το ίδιο και η ΜΕΘ με 10 και το τραγικό είναι ότι τα κρεβάτια αδειάζουν με αυτούς που «φεύγουν», ενώ η διευθύντρια της ΜΕΘ κ. Βασιλική Χατζηπανταζή τονίζει ότι διανύουμε δύσκολες μέρες.

Στην κλινική covid κατέλεξαν 3 άτομα και άλλοι δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπως αποκάλυψε ο συντονιστής του τμήματος COVID 19 Θεόφιλος Καλλινικίδης. Το μήνυμα είναι ότι πρέπει να εμβολιαστούμε, καθώς δεν υπάρχει άλλο φάρμακο, τονίζει ο κος Καλλινικίδης.

Στο Λιμνοχώρι ο κορονοϊός θερίζει.

Ένα χωριό στον Δήμο Ηράκλειας το Λιμνοχώρι έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο, καθώς πολλές οικογένειες του χωριού έχουν ένα τουλάχιστον μέλος τους με κρούσμα κορωνοϊου. Η αρχή έγινε την περασμένη εβδομάδα με τον παπά του χωριού ηλικίας 64 ετών, ο οποίος απεβίωσε μια μόλις ημέρα μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο. Εκ τοτε καθημερινά εμφανίζονται νέα κρούσματα με τους κατοίκους να είναι ανάσταστοι.

Μόνο την Πέμπτη (21/10) στην Π.Ε. Σερρών καταγράφηκαν 81 κρούσματα, ενώ τις τελευταίες επτά μέρες έχουν καταγραφεί 443 κατά μέσο όρο πάνω από 63 κρούσματα κάθε μέρα, με τις τελευταίες τρεις ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων να είναι πάνω από 80 (81, 86, 91)

Οι νέοι εμβολιασμοί «κόλλησαν»

Το πρόγραμμα των νέων εμβολιασμών μοιάζει να έχει κολλήσει, αφου ο ρυθμός έχει πέσει, για παράδειγμα την Τετάρτη 20/10 είχαμε μόλις 180 νέους εμβολιασμούς (1η δόση) ενώ άλλοι 93 έκαναν την 2η δόση και άλλοι 180 ήδη εμβολιασμένοι έκαναν την 3η αναμνηστική δόση. Συνολικά οι πλήρως εμβολιασμένοι στην Π.Ε. Σερρών είναι 74.508, ενώ από αυτούς 2.962 έκαναν και την 3η δόση.

Πηγή: serraikanea.gr