Σε ευχαριστήρια επιστολή του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Πέρασε ένας χρόνος από την επαναλειτουργία του ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδος, που έγινε με τις συντονισμένες ενέργειες της τότε ηγεσίας του Υπουργείου, των κ.κ. Κικίλια Βασιλείου και κου Κοντοζαμάνη Βασιλείου, του Γενικού Γραμματέα Υγείας κ. Κωτσιόπουλου Ιωάννη, του Προέδρου του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ κ. Παπαευσταθίου Νικολάου, τη συνεργασία των διοικητών της 3ης ΥΠΕ κ. Μπογιατζίδη και της 4ης ΥΠΕ κ. Τσαλικάκη, τη θέληση για προσφορά της επικεφαλής της Επιχειρησιακής Ομάδας Βόρειας Ελλάδας του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) κας Τζίνας Λεπτοκαρίδου – Λακασά, του Διευθυντή 6ης και 9ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ κ. Χάρη Λώτη, τη συμπαράσταση του Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ κ. Δημητρίου Πύρρου και το πάθος και τη συγκινητική προσφορά του προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για το «στήσιμο» του.

Από τότε και μέχρι σήμερα, αγόγγυστα και με περισσή προσήλωση στο καθήκον, ήθος, κατάρτιση, επαγγελματισμό, ευαισθησία, λύνουν κάθε πρόβλημα οι γιατροί του ΚΕΠΥ, συντονίζουν 24/7/365 τα περιφερειακά κέντρα, διακομίζουν – μεταφέρουν ασφαλώς και προσέρχονται όπου κληθούν νύχτα και μέρα, καθημερινή και αργία, υπό οποιεσδήποτε καιρικές ή άλλες συνθήκες, οι διασώστες και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, πάντα σε συνεργασία και με αλληλοβοήθεια και συνεννόηση με τους γιατρούς των νοσοκομείων μας, έτσι ώστε να μην μείνει αβοήθητος και χωρίς την δέουσα περίθαλψη, κανένας συμπολίτης μας.

Προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή και ανταποκρίνονται ακούραστα σε κάθε περιστατικό!

Τούτες τις μέρες που για άλλη μία φορά η περιοχή μας (και όχι μόνο) πλήττεται από την πανδημία, που νοσηλεύουμε και ασθενείς με λοίμωξη covid ΑΛΛΑ και με κάθε άλλη ασθένεια, που οι διακομιδές ασθενών είναι καθημερινές και αυξημένες, που πρέπει να διανυθούν πολλά χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθεί το Νοσοκομείο μας και να τηρηθεί απαρέγκλιτα το επιχειρησιακό σχέδιο νοσηλειών της 4ης ΥΠΕ για όλα τα νοσοκομεία, που υπερβάλλουν εαυτόν όλοι οι επιχειρούντες και προσθέτουν καθημερινά βάρδιες πληρωμάτων για να καλυφθεί κάθε ανάγκη, τους οφείλουμε ένα μεγαλύτερο «Ευχαριστώ»!

Ευγνώμονες για την αδιάλειπτη συμπαράσταση και της τωρινής ηγεσίας του Υ.Υ. του Υπουργού κ. Πλεύρη Θάνου και της Αναπληρώτριας Υπουργού κ. Γκάγκα Μίνας, συνεχίζουμε σεβόμενοι κάθε ανάγκη και προστατεύοντας κάθε ζωή από κάθε κίνδυνο.

 

Η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας

Θεσσαλονικιά Β. Καρατζόγλου