Ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος, μίλησε για την περίπτωση του θανάτου του ανεμβολίαστου 20χρονου, ο οποίος παρουσίασε επιπλοκές μετά τη νόσησή του από κορονοϊό και κατέληξε.

Ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA το πρωί της Πέμπτης (07.10.2021), είπε ότι: «Εχτές έχασε τη ζωή του ένα 20χρονο ανεμβολίαστο παιδί. Προφανώς ο κορονοϊός το βρήκε χωρίς τείχος προστασίας, αλλά παρουσίασε φοβερές επιπλοκές, δεν τις έχουμε δει άλλη φορά όλες μαζί σε έναν ενήλικα. Είναι μια θανατηφόρος νόσος που δεν κάνει διακρίσεις. Δεν πίστευαν στο εμβόλιο ούτε οι γονείς του παιδιού και προφανώς επηρεάστηκε και το παιδί, δεν πίστευαν στη δύναμη αυτού του θείου δώρου».

Ένα από τα μικρότερα σε ηλικία θύματα στη χώρα

Ο 20χρονος αποτελεί ένα από τα νεαρότερα θύματα του κορονοϊού από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα.

Τις τελευταίες δέκα ημέρες νοσηλεύονταν στην εντατική. Η κατάσταση της υγείας του ήταν πάρα πολύ κακή και η επιδείνωση ήταν ραγδαία σύμφωνα με τους γιατρούς.

Στην αρχή παρουσίασε θρομβώσεις που αν και του έγιναν θρομβωλύσεις δεν αντιμετωπίστηκαν και στην συνέχεια είχαμε πνευμονική εμβολή και η επιβάρυνση αυτή οδήγησε καρδιακή ανεπάρκεια και ανακοπή.

Ο ίδιος, αρχικά, δεν ήθελε να εμβολιαστεί και η οικογένειά του δήλωσε ότι δεν επιθυμούσαν να κάνουν το εμβόλιο.

Πηγή: newsit.gr