Στις εκλογές που διεξήχθησαν για εκλογή νέας Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, νέος Πρύτανης εκλέχθηκε ο Πετρουσιώτης Καθηγητής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών κ. Άγγελος Κότιος, ο οποίος ήταν και μοναδικός υποψήφιος. Στις τρεις θέσεις των Αντιπρυτάνεων εξελέγησαν, κατά σειρά ψήφων, οι Καθηγητές: Γρηγόρης Χονδροκούκης  του Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας, Μάρκος Κούτρας, του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, Παντελής Παντελίδης, του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης.

 

Βιογραφικό  Α. Κότιου

 

Ο κ. Άγγελος Κότιος γεννήθηκε στην Πετρούσα το 1957. Αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έλαβε διδακτορικό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Τύμπιγκεν. Είναι Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Αναπτυξιακών Σχέσεων στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Στο διάστημα 1995-2008 υπήρξε Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο οποίο διετέλεσε και Αντιπρύτανης την περίοδο 2005-2008. Ακόμη υπήρξε Πρόεδρος και εν συνεχεία μέλος του Συλλόγου των καθηγητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέλος της Επιτροπής Ερευνών, Αναπληρωτής Πρόεδρος στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, στη διεθνή πολιτική οικονομία, στις διεθνείς οικονομικές κρίσεις, στην κρίση της Ευρωζώνης και της Ελλάδας, στην ευρωπαϊκή οικονομική και περιφερειακή πολιτική, στο διεθνές εμπόριο και στις διεθνείς επενδύσεις. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα βιβλία και επιστημονικά άρθρα στην ελληνική, γερμανική και αγγλική γλώσσα σε θέματα των ερευνητικών του ενδιαφερόντων, ενώ υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος σε περισσότερα από 40 διεθνή και εθνικά ερευνητικά προγράμματα.

Ο κ. Κότιος έχει διατελέσει Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), Πρόεδρος της Επιτροπής για την Νεανική Επιχειρηματικότητα (Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς), Μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης του Ν. 2860/00 (άρθρο 7 παράγραφος 2.α.) και πρόεδρος τμήματος, Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μέλος της Επιτροπής Κατάρτισης Εθνικής Πολιτικής Περιφερειακής Ανάπτυξης, Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Προσοτσάνης. Εκλέχτηκε στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2010, συμμετέχοντας στο συνδυασμό «Ανεξάρτητη Προοδευτική Κίνηση» με επικεφαλής τον κ. Θόδωρο Αθανασιάδη.

 

Συγχαρητήρια από το Δήμαρχο Α. Λύσσελη και τη Δημοτική Αρχή Προσοτσάνης

 

Σε ανακοίνωση του Δήμου Προσοτσάνης αναφέρονται για την εκλογή του κ. Κότιου στη θέση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά τα εξής

«Ένα άξιο τέκνο της Τοπικής Κοινότητας Πετρούσας και του Δήμου Προσοτσάνης εξελέγη Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Προσοτσάνης εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή συγχαρητήρια στον κ. Άγγελο Κότιο για την εκλογή του στη θέση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Η εξαίρετη πορεία του στην επιστήμη και στο πεδίο της πανεπιστημιακής διδασκαλίας, η μακρά πείρα του, προσδιορίζουν εξαρχής μια γόνιμη και ουσιαστική θητεία. Παράλληλα αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και κίνητρο για τους νέους της περιοχής μας.

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο και σπουδαίο έργο που αναλαμβάνει να επιτελέσει».