“Η Τουρκία ανήκει στον άξονα του κακού μαζί με Ιράν και Κατάρ”

Επιβεβαιώνεται το WarNews247 που εξαρχής είχε αποκαλύψει πως η νέα κυβέρνηση του Ισραήλ έχει αντιτουρκικό πρόσημο και σκληρές θέσεις κατά Ερντογάν.

Ο νέος πρωθυπουργός του Ισραήλ, Yair Lapid, είναι δηλωμένος εχθρός της Τουρκίας και του Ερντογάν.

Υποστηρίζει ένα ανεξάρτητο κουρδικό κράτος, κυρώσεις σε Τουρκία και αναστολή της σχέσης της με το ΝΑΤΟ! Σε όλα τα ζητήματα που αφορούν και την Ελλάδα έχει ταχθεί εναντίον της Τουρκίας εκφράζοντας πολύ σκληρές θέσεις.

Μαζί με τον επίσης “Αντι Τούρκο” Μπένετ, μπορεί να αποτελέσει ένα δίδυμο που θα εκκινήσει αλλαγές στον χάρτη της Μέσης Ανατολής…

https://twitter.com/yairlapid/status/1181236041509945345?s=20

“ΝΑΙ” σε ανεξάρτητο κουρδικό κράτος

Πριν τέσσερα χρόνια είχε επιτεθεί με σφοδρότητα στον Ερντογάν λέγοντας πως υποδαυλίζει τις εντάσεις στο τέμενος Αλ-Άκτσα.

Το 2017 είχε προειδοποιήσει την Τουρκία λέγοντας πως “η Άγκυρα πρέπει να γνωρίζει πως δεν μπορεί να “κλοτσά” το Ισραήλ.

Από τώρα και στο εξής, πρέπει να υποστηρίξουμε την ίδρυση ανεξάρτητου κουρδικού κράτους και να αναγνωρίζουμε την Γενοκτονία των Αρμενίων.

“Ο ελεύθερος κόσμος έχει χρέος στους Κούρδους που ηγήθηκαν του πολέμου ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος με βαρύ τίμημα”, σημείωσε.

Στο παρελθόν, ο Yair Lapid είχε ζητήσει να επιβληθούν διεθνείς κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας εάν επιχειρούσε εισβολή στη βόρεια Συρία και επίθεση κατά των Κούρδων.

“Επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία και αναστολή της σχέσης της με το ΝΑΤΟ εάν επιτεθεί στους Κούρδους στη Συρία”, είχε γράψει ο Lapid στο Twitter.

“ΟΧΙ” σε αγωγό φ.α. προς Τουρκία – Είναι μέρος του “άξονα του κακού”

“Πιστεύω πως το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τις προσπάθειες συμφιλίωσης με την Τουρκία κάθε πέντε λεπτά. Είναι «διπλωματικό λάθος».

Έχουμε τον πρόεδρο του Ερντογάν που είναι κατά του Ισραήλ, που χρησιμοποιεί μια γλώσσα στα όρια του αντι-σημιτισμού και ορισμένες φορές πέρα από αυτό.

Είναι μέρος του αντι-ισραηλινού άξονα Ιράν-Κατάρ-Τουρκία.

Επιπλέον, είχε τοποθετηθεί εναντίον της συμμετοχής της Τουρκίας στον East-Med και στην προοπτική αγωγού φυσικού αερίου προς την Τουρκίας λέγοντας πως “το Ισραήλ δεν μπορεί να εξαρτάται από έναν καταναλωτή που έχει μετατραπεί σε εχθρικό κράτος”!

“ΝΑΙ” στην Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων!

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, o Λαπίντ είχε γράψει:

«Αυτή είναι μια σημαντική ηθική δήλωση του Προέδρου Μπάιντεν. Θα συνεχίσω να παλεύω για την αναγνώριση από του Ισραήλ της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Είναι ηθική μας ευθύνη ως εβραϊκό κράτος.

«Ήρθε η ώρα για το Ισραήλ να καθαρίσει επίσης από πολιτικά συμφέροντα και να ενεργήσει για την πιο βασική δικαιοσύνη και να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Το εβραϊκό κράτος δεν μπορεί να δώσει βοήθεια στις προσπάθειες διαγραφής της ιστορίας», δήλωσε η Tamar Zandberg, βουλευτής του κόμματος Meretz.

Πηγή: warnews247.gr