Τοποθετήθηκαν τη Δευτέρα 18 Ιουλίου οι νέοι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας νέος Διευθυντής είναι ο Θανάσης Διαλεκτόπουλος. Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας νέος Διευθυντής είναι ο Σπύρος Κιουλάνης.

Θανάσης Διαλεκτόπουλος

Ο Θανάσης Διαλεκτόπουλος γεννήθηκε στη Θάσο. Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης με βαθμό Άριστα και συνέχισε τις σπουδές του σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Παρακολούθησε ετήσια επιμόρφωση στην Ολλανδία στην εκπαίδευση εθνοπολιτισμικών μειονοτήτων στην οικεία γλώσσα και πολιτισμό.

Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Πανεπιστημίου Groningen Ολλανδίας στον Τομέα Νεοελληνικών κι Βυζαντινών σπουδών, Τμήμα Βυζαντινολογίας.

Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Master of Arts) στην Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμό στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ (Universiteit van Amsterntam).

Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Master of Arts) με βαθμό Άριστα στις Πολιτισμικές Επιστήμες στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (Vrij Universiteit Brussel).

Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στη Διαπολιτισμική Παιδαγωγική στη Σχολή Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών και Κοινωνικών Επιστημών του Εθνικού Πανεπιστημίου Groningen της Ολλανδίας.

Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στη Βυζαντινή Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας, Έδρα Βυζαντινών και Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου «Άγιος Κλήμης της Οχρίδας» στη Σόφια Βουλγαρίας.

Έχει εκπονήσει Μεταδιδακτορική έρευνα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Θεολογική Σχολή, Τμήμα Θεολογίας.

Είναι ορκωτός μεταφραστής στα Ολλανδικά-Ελληνικά και αντίστροφα, επίσης μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Eίναι διδάσκων Καθηγητής στο στο Διϊδρυματικό-Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Διδακτική των Επιστημών και Σύγχρονες Τεχνολογίες” του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

Υπήρξε διδάσκων Καθηγητής στο Κέντρο Μετεκπαίδευσης Εκπαιδευτικών (UCLO) του Εθνικού Πανεπιστημίου Groningen Ολλανδίας στο γνωστικό αντικείμενο «Διαπολιτισμική Παιδαγωγική».

Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Διαπολιτισμικών και Μεταναστευτικών Μελετών (Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ), του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην υλοποίηση του έργου «Παιδεία Ομογενών» και συντονιστής ομάδας συγγραφής βιβλίων για Έλληνες μαθητές του εξωτερικού. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Εταιρείας Ελλήνων Παιδαγωγών» και επιμορφωτής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης / Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α / ΙΝ.ΕΠ). Είναι ιδρυτής και επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Προφορικής Ιστορίας του Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης του Δήμου Νέστου.

Υπηρέτησε ως Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στους Νομούς Έβρου και Καβάλας (2003-2005 & 2012-2019) και ως Συντονιστής Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Εξωτερικού στην Ελληνική Πρεσβεία Βρυξελλών με διπλωματικό καθεστώς (2005-2008 & 2019-2020).

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο σε είκοσι βιβλία, ορισμένα από τα οποία χρησιμοποιούνται ως προτεινόμενα πανεπιστημιακά συγγράμματα, ενώ περισσότερα από πενήντα επιστημονικά άρθρα του είναι δημοσιευμένα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και τόμους πρακτικών συνεδρίων.

Είναι παραγωγός και παρουσιαστής ιστορικο-πολιτισμικών ντοκιμαντέρ στο COSMOTE HISTORY HD στη σειρά “Ιστορικές διαδρομές” καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεματικών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα στον πολιτισμό και τις τέχνες.

Σπύρος Κιουλάνης

Ο Σπύρος Ν. Κιουλάνης γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Σπούδασε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (M.Ed), στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σπουδές στην Εκπαίδευση», στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (M.Sc) με ειδίκευση στην Περιβαλλοντική Πολιτική και στο University of East London (MBA) in International Business. Είναι Διδάκτορας (Ph.D) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον τομέα των Παιδαγωγικών, με γνωστικό αντικείμενο την εξ αποστάσεως επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ενώ είναι και κάτοχος Μεταδιδακτορικού τίτλου σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Post Doc) στο θεματικό πεδίο της εκπαίδευσης ενηλίκων και συγκεκριμένα στην ενίσχυση της αλληλεπίδρασης σε διαδικτυακά περιβάλλοντα μάθησης ενηλίκων.

Επαγγελματική Εμπειρία

Διδάσκει ως Καθηγητής-Σύμβουλος (Σ.Ε.Π) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: «Εκπαίδευση Ενηλίκων» στη θεματική ενότητα «Σχεδιασμός, Οργάνωση, Διοίκηση και Αξιολόγηση Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Ενηλίκων». Παράλληλα, συνεργάζεται ως συνεργαζόμενο διδακτικό προσωπικό με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: «Εξ αποστάσεως Θεολογία», διδάσκοντας το μάθημα «Παιδαγωγική και Χριστιανική Παιδαγωγική», καθώς επίσης και με το Πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου, με κατεύθυνση την εκπαίδευση ενηλίκων. Έχει συνεργαστεί με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), το Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης και με την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ). Έχει διδάξει ως Θεολόγος στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση επί δεκαοκτώ έτη και διετέλεσε Διευθυντής Λυκείου από το 2007 έως το 2010. Από το 2005 έως το 2007 διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και από το 2010 έως το 2020 Διευθυντής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας. Από το 2020 υπηρετεί στο ΙΕΠ ως Σύμβουλος Β’ Θεολόγων, στο Γραφείο Επιστημονικών Μονάδων Β΄ Κύκλου (Επιστημονική Μονάδα Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών), καθώς και στο Γραφείο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (Μονάδα Συντονισμού, Υποστήριξης, Παρακολούθησης Επιμορφώσεων).

Επιστημονικό / Ερευνητικό Ενδιαφέρον

Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και επιμόρφωση, στην διαδικτυακή μάθηση με έμφαση στην ενίσχυση της αλληλεπίδρασης σε διαδικτυακά περιβάλλοντα μάθησης, στη δια βίου μάθηση και εκπαίδευση ενηλίκων και ιδιαίτερα στο σχεδιασμό, την οργάνωση, διοίκηση και αξιολόγηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων, στη διοίκηση και ηγεσία στην εκπαίδευση και δια βίου μάθηση, στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, στη σύγχρονη παιδαγωγική με έμφαση στη διδακτική.

Άλλες Δράσεις/ Ενδιαφέροντα

Είναι συγγραφέας επιστημονικών και λογοτεχνικών βιβλίων, εκδότης του επιστημονικού περιοδικού ανοικτής πρόσβασης “Εκπαιδευτικός Κύκλος”, εμπνευστής τριών διεθνών συνεδρίων βιωματικής μάθησης (2015, 2018, 2020), καθώς και του ετήσιου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης», που διεξάγεται από το 2012 έως σήμερα. Σχεδίασε και υλοποίησε, σε συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, δώδεκα (12) διαδικτυακά (e -learning) και μεικτής μάθησης (blended learning) μαθήματα, καθώς και βιωματικά projects, στα οποία συμμετείχαν πάνω από 2000 εκπαιδευτικοί και εκπαιδευτές ενηλίκων, με στόχο την εκπαίδευση, τη δια βίου μάθηση, την επιμόρφωση και την επιστημονική έρευνα. Ως εξωτερικός συνεργάτης της μονάδας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Νεάπολις της Κύπρου, έχει συμβάλει στη συγγραφή και στην ποιοτική αναβάθμιση και ολοκλήρωση των οδηγών σπουδών και των οδηγών μελέτης μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Νεάπολις, καθώς και στη διαδικασία αξιολόγησης και πιστοποίησης προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου, από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) της Κύπρου.