Το ΑΣΕΠ απευθύνει έκκληση στους υποψήφιους της δικαστικής αστυνομίας για να ολοκληρώσουν εγκαίρως τις αιτήσεις τους – Διευκρινιστικές πληροφορίες

Κλείνουν αύριο, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου και ώρα 14:00 το μεσημέρι, οι αιτήσεις συμμετοχής στην προκήρυξη 1ΔΑ/2023 του ΑΣΕΠ και του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την πρόσληψη των 500 πρώτων ένστολων αστυνομικών στο νέο Σώμα της δικαστικής αστυνομίας.

Σχετικά με τη συμμετοχή στην προκήρυξη, ο ΑΣΕΠ προχώρησε σε διευκρινιστικές πληροφορίες. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Σε συνέχεια της από 10/10/2023 Ανακοίνωσης του ΑΣΕΠ διευκρινίζεται ότι, για γενικές πληροφορίες σχετικά με την Προκήρυξη 1ΔΑ/2023 του Υπουργείου Δικαιοσύνης (ΑΔΑ: ΨΣΑΛΩ-2ΧΛ), που αφορά στην πλήρωση πεντακοσίων (500) οργανικών θέσεων του κλάδου Δικαστικής Αστυνομίας (Κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ) του Αστυνομικού Τομέα της «Υπηρεσίας Δικαστικής Αστυνομίας» του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4963/2022 όπως τροποποιήθηκε με τον ν. 5049/2023 και τη συμμετοχή σε αυτή, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται αποκλειστικά στα κάτωθι email του Υπουργείου Δικαιοσύνης:

[email protected]

[email protected]»

Υπενθυμίζεται ότι η δικαστική αστυνομία, η οποία θα αποτελείται από ένστολο αλλά και πολιτικό προσωπικό, θα δημιουργηθεί βάσει τριών διαφορετικών προκηρύξεων, οι οποίες έχουν ως εξής:

-500 θέσεις ένστολων, ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, μέσω της οικείας ενιαίας προκήρυξης ΑΣΕΠ
-31 θέσεις ΤΕ στο πολιτικό προσωπικό
-139 θέσεις ΠΕ στο πολιτικό προσωπικό (ο διαγωνισμός αναμένεται)
Πηγή: protothema.gr