ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ

 

Η Π.Ε. Δράμας συνεχίζει να εμφανίζεται, σε σποραδικό επίπεδο, στον καθημερινό χάρτη με κρούσματα κορωνοϊού, όπως αυτός ανακοινώνεται σε ημερήσια βάση από τον ΕΟΔΥ. Έτσι, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, υπήρξαν στην Π.Ε. Δράμας στις 3 Οκτωβρίου 4 νέοι εργαστηριακά διαπιστωμένοι ασθενείς με Covid-19 και στις 4 Οκτωβρίου άλλος ένας. Επίσης, είχαν προηγηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου ακόμη 3 περιπτώσεις ασθενών με κορωνοϊό (2 στις 28 Σεπτεμβρίου και 1 στις 30 Σεπτεμβρίου).

Συνολικά, τον μήνα Σεπτέμβριο καταγράφηκαν στην Π.Ε. Δράμας 15 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ τους προηγούμενους μήνες, κατά τη δεύτερη φάση αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, η Δράμα είχε 24 κρούσματα τον Αύγουστο και άλλα 7 τον Ιούλιο.

Εντωμεταξύ παρατάθηκαν μέχρι και τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου τα μέτρα που ίσχυαν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (και σε άλλες περιοχές της χώρας) για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού. Ανάμεσα στα μέτρα είναι και το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστίασης) μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με την απόφαση της Κυβέρνησης και μετά από τις σχετικές γνωμοδοτήσεις των ειδικών.

Η εν λόγω απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης μέχρι τα μεσάνυχτα ανανεώνεται περιοδικά, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία προκύπτουν ανά περιοχή και συνεπώς η λήψη της, δηλαδή η ανανέωση της ισχύος εφαρμογής του μέτρου των κλειστών καταστημάτων εστίασης κατά τις ώρες 00.00-05.00 έγινε με το σκεπτικό ότι η περιοχή συνεχίζει να βρίσκεται στις «επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές» λόγω κορωνοϊού, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ισχύουν και τα άλλα σχετικά μέτρα, όπως είναι η απαγόρευση συγκέντρωσης άνω των 50 ατόμων σε δημόσιες εκδηλώσεις.