Ακόμη μια επιτυχία κατέγραψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο η  Άννα Κορακάκη, η οποία κατέκτησε την 6η θέση στα 25 μέτρα με σπορ πιστόλι.

Έτσι, η Δραμινή αθλήτρια της σκοποβολής ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες με συμμετοχή σε τελικούς δύο αγωνισμάτων και με την 6η θέση τόσο στα 10 μ. με αεροβόλο πιστόλι όσο και στα 25 μ. με σπορ πιστόλι.

Όπως έχει πει πολλές φορές και η ίδια η Άννα Κορακάκη, αλλά και ο πατέρας και προπονητής της Τάσος Κορακάκης, «ένας τελικός είναι ρώσικη ρουλέτα». Και στον σημερινό (30/7) τελικό των 25 μ. η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, όπως και στον τελικό των 10 μ., πλήρωσε την πρώτη σειρά βολών της και στη συνέχεια προσπάθησε να κάνει καλύψει το χαμένο έδαφος.

Σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε καθώς στο τρίτο σετ βολών βρέθηκε στην 4η θέση και αμέσως μετά ανέβηκε στην 3η (μόλις δύο βολές κάτω από τη 2η θέση), όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με αποτέλεσμα να τελειώσει τον αγώνα στην 6η θέση.

Μπορεί η Άννα Κορακάκη να μην κατάφερε να επαναλάβει τις κατακτήσεις μεταλλίων, όπως στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όμως με τη συμμετοχή της στους δύο τελικούς πιστοποίησε ότι παραμένει στην ελίτ του αθλήματος της σκοποβολής, όπου τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες.

Η τελική κατάταξη

Το χρυσό μετάλλιο με Ολυμπιακό ρεκόρ πανηγύρισε στο μπαράζ (4-1) η Βιταλίνα Μπατσαράσκινα (Ρωσία-38β.), η οποία είχε θριαμβεύσει και στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι, το ασημένιο επίσης με Ολυμπιακό ρεκόρ η Μινγιουνγκ Κιμ (Ν. Κορέα38β.) και το χάλκινο η Τζιαρουϊξάν Σιάο (Κίνα-29β.).

  1. Βιταλίνα Μπατσαράσκινα (Ρωσία) 38β.
  2. Μινγιουνγκ Κιμ (Ν. Κορέα) 38β.
  3. Τζιαρουϊξάν Σιάο (Κίνα) 29β.
  4. Αντοανέτα Κοσταντίνοβα (Βουλγαρία) 28β.
  5. Τσια-Γινγκ Γου (Κινεζική Ταϊπέι) 23β.
  6. Άννα Κορακάκη (ΕΛΛΑΔΑ) 18β.
  7. Ντορίν Βένεκαμπ (Γερμανία) 14β.
  8. Τσια Τσεν (Κινεζική Ταϊπέι) 10β.