ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ ΣΤΙΣ 20.30

Την ξεχωριστή και πρωτότυπη μουσικοχορευτική παράσταση του Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ με τίτλο «Ξενιτεμένο μου πουλί…», προτείνει στους μουσικόφιλους της Δράμας και της ευρύτερης περιοχής ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δράμας ανήμερα της εορτής της πολιούχου και προστάτιδος της Δράμας, μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, στις 8:30 το βράδυ στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, αμέσως μετά την έναρξη της Ονειρούπολης που θα γίνει στο Δημοτικό Κήπο Δράμας στις 7 μ.μ. από τον Ευγένιο Τριβιζά.

Η παράσταση αυτή είναι αφιέρωμα περίπου 2 ωρών με επιλεγμένα τραγούδια της ξενιτιάς και της προσφυγιάς, του έρωτα και της αγάπης. Με τραγούδια παραδοσιακά, με αμανέδες και ρεμπέτικα, με λαϊκά και έντεχνα. Αγαπημένα τραγούδια ερμηνευμένα μοναδικά από τον κορυφαίο Έλληνα Άρχοντα Πρωτοψάλτη.

Ο καταξιωμένος και πολυτάλαντος ερμηνευτής με τη συνοδεία του πολυβραβευμένου συνθέτη και μουσικολόγου Γιώργου Ξουλόγη στην κλασική, παραδοσιακή και λαϊκή κιθάρα και στο τραγούδι, της ταλαντούχας Κατερίνας Τετερίνα στο πιάνο και στο χορό και της Στέλλας Τσιότσιου στο βιολοντσέλο, στέλνει μέσα από τα τραγούδια που ερμηνεύει μηνύματα αγάπης, ειρήνης, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των ανθρώπων και των λαών.

Επί σκηνής μαζί με τον Γρηγόρη και τους συνεργάτες του μουσικούς, συμπράττει ο κορυφαίος χορευτής και χορογράφος Ιβάν Γιεγκόρωφ με κλασικές και σύγχρονες χορογραφίες που εντυπωσιάζουν.

Η παράσταση έλαβε θετικές κριτικές όπου παρουσιάστηκε, θεωρούμενη ως πρωτοποριακή και ειλικρινής μουσική πρόταση ιδιαιτέρως έντεχνη αλλά ταυτόχρονα και βαθιά λαϊκή.