ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜΑΡ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

  • «Τι θα κερδίσει το δημόσιο συμφέρον από το χαριστικό “δωράκι” σας; ΤΙΠΟΤΑ μετ’ επαίνων»
  • Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τα τυχερά παίγνια

 

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε την Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 η κ. Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Ν. Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ως Ειδική Αγορήτρια, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου και των τροπολογιών που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τα τυχερά παίγνια.

«Το παρόν σχέδιο νόμου το μόνο που σίγουρα ρυθμίζει επαρκώς, είναι τη “χασούρα” της ΟΠΑΠ Α.Ε από ένα αποτυχημένο business plan που δεν έβγαινε» τόνισε η κ. Χαρά Κεφαλίδου και πρόσθεσε «το σημαντικότερο όμως είναι ότι δεν καταφέρνει να ελέγξει αποτελεσματικά την κατάσταση του ανεξέλεγκτου τζόγου στη χώρα».

Συνεχίζοντας την ομιλία της σημείωσε: «Είναι αδήριτη ανάγκη να ρυθμιστεί και να ελεγχθεί ο χώρος των τυχερών παιγνίων. Σε αυτό κανείς δεν διαφωνεί. Η Κυβέρνηση όμως δεν μας έχει πει ακόμη τι σκοπεύει να κάνει με το μέγα θέμα του ηλεκτρονικού τζόγου», ενώ επισημαίνοντας την παντελή απουσία μιας επιστημονικής μελέτης για τις επιπτώσεις του τζόγου στο κοινωνικό σύνολο τόνισε: «Ούτε ένας δεν σκέφτηκε να ζητήσει την εκπόνηση της πιο σημαντικής για το κοινωνικό σύνολο και το Δημόσιο Συμφέρον μελέτης που θα έπρεπε να είχε γίνει: τη μελέτη που απεικονίζει τα μεγέθη εθισμού και συνεπώς τη ζημιά για το κοινωνικό σύνολο από τον τζόγο. Χωρίς όριο ποσού απώλειας, χωρίς ΑΦΜ στην κάρτα του παίκτη, χωρίς ωράρια λειτουργίας, χωρίς όριο χρόνου ενασχόλησης του κάθε ένα με το σπορ του τζόγου. Μια δραστηριότητα όπως ο τζόγος με τέτοιες κοινωνικές προεκτάσεις δεν θα έπρεπε να είναι προαπαιτούμενη σε ένα κράτος πρόνοιας;».

«Εμείς από την αρχή της συζήτησης του παρόντος χαριστικού νομοσχεδίου επισημάναμε τις αθεράπευτες αδυναμίες του σε ένα περιβάλλον γενικευμένης σιγής ασυρμάτου» τόνισε η Χαρά Κεφαλίδου, ενώ κλείνοντας την ομιλία της σημείωσε: «Η συνέπεια λόγων και έργων του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν και δεν έγινε ποτέ το συγκριτικό του πλεονέκτημα. Ως αντιπολίτευση λέγατε αυτά τα επαναστατικά για νταούλια και ζουρνάδες γιατί δεν είχατε δεξί σας χέρι τους ΑΝΕΛ και κυρίως γιατί δεν είχατε γλυκαθεί από την εξουσία. Τώρα όλα είναι διαφορετικά!»