ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. Ν. ΔΡΑΜΑΣ Κ. ΜΠΛΟΥΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΟΚ

 

Σε μήνυμά του για τη συμπλήρωση 41 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ (Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα), την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος ανέφερε τα εξής:

Κάθε φορά που αναφερόμαστε στην Ευρώπη και στην Ε.Ε., ασυναίσθητα φέρνω στο νου μου την εικόνα αυτού του ανθρώπου. Τότε που πεισματικά προσπαθούσε με όλες του τις δυνάμεις, να μας εντάξει στη μεγαλύτερη αμφικτυονία, απότοκο της μεταβολής του τρόπου σκέψης των Ευρωπαίων, μετά τα δεινά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η πορεία στην Ε. Ε. που χάραξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία, αντιπαρατέθηκε διαχρονικά με τη δημαγωγία. Από το «Όχι στην ΕΟΚ των μονοπωλίων» του 1977 μέχρι τους χαρακτηρισμούς «Μενουμευρώπηδες» και «Γερμανοτσολιάδες» του διχαστικού 2015, η διαδρομή είναι γεμάτη με εικόνες αντιπαράθεσης ανάμεσα στη λογική και στον παραλογισμό. Στον ορθολογισμό και στον ανορθολογισμό. Στην αρχοντιά και στην κακομοιριά.

Μια μέρα σαν κι αυτή, ο Εθνάρχης μας έβαζε στα βαθιά να μάθουμε κολύμπι. Υπέγραφε την είσοδο της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ. Πριν 41 έτη.

Τύχη αγαθή: χτες (σ.σ. Τετάρτη 27 Μαΐου) τα όργανα της ΕΕ αποφάσισαν την ενίσχυση της χώρας μας με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ. Για να ξεπεράσουμε κάθε οικονομική δυσκολία που προέκυψε από την πρόσφατη πανδημία.

Τραγική ειρωνεία, η προχτεσινή (σ.σ. Τρίτη 26 Μαΐου) σύναξη των δημαγωγών στο Ζάππειο. Συνάχθηκαν για να δηλώσουν ότι αν κυβερνούσαν θα έδιναν στην οικονομία επιδόματα από το λεφτόδεντρο των δανεικών. Η αστειότητα, ενδεδυμένη οικονομικό προσωπείο.

Μια μέρα σαν κι αυτή, μνημονεύουμε τον Εθνάρχη και τα στελέχη του κόμματος που ίδρυσε: αυτούς που προίκισαν την Ελλάδα μας με το ισχυρότερο όπλο στη φαρέτρα της: την Ευρωπαϊκή Ένωση.